Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

*Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει την Ώρα της Γης

*η ενθουσιώδης ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας κορυφώνεται, όσο πλησιάζουμε στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη.

*το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό συμμετοχικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο

ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΛΕΙΣΤΑ Η ΜΕ ΚΕΡΙΑ...

ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣΚΟΤΑΔΟ...

ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΒΗΣΜΕΝΑ

ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ <<ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ>> ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΙΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΡΑΣΗ...ΜΠΡΑΒΟ..

Ποιος είναι ο συνεχιστής της φοβερής και τρομερής κουλτούρας των Γρεβενιωτών...της παράδοσης που μας κλειροδότησαν οι παπούδες μας;

Όλοι αυτοι οι μαγαζάτορες δεν είναι τελικά και οι επιτυχημένοι επαγγελματίες του τόπου,δεν είναι επιστήμονες αλλά και πρόεδροι συλλόγων επιφανείς με δύο κινήτα με υψηλές γνωριμίες και με ακριβό (αν και κακόγουστο) ντύσιμο, αυτοκίνητο, ζαριές!

Σκατά είναι η λέξη που μου έρχεται αλλά δεν θα την πώ για να μην ρίξω το υψηλό επίπεδο της ελίτ της κοινώνιας των ιστορικών Γρεβενών...

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και οι προηστάμενοι των υπηρεσιών που όσο να ναι ανεβάζουν κάπως το επίπεδο σε αυτήν την πόλη όταν δεν προσπαθούν να θίξουν τα δικαιώματα και την προσωπικότητα των υφισταμένων τους και όταν δεν προσπαθούν (ανεπιτυχώς φυσικά) να συμετέχουν κάπως ποιό ενεργά στα πολιτικά δρώμενα του καφενείου τους.

Α είναι και οι σύλλογοι δασκαλων και καθηγητάδων αλλά συνήθως είναι απασχολημένοι με τις εκλογές τους η με το μοίρασμα των αποσπάσεων των συναδέλφων τους.

Είναι φυσικά ο εμπορικός σύλλογος που ναι μεν ζητά συνεχώς την υποστήριξη των Γρεβενιωτών αλλα δεν είδα ποτέ να προσφέρει κάτι που να μην αποσκοπεί στο κέρδος του.

Τι να πούμε και για την περιβόητη <<πανεπιστημιακή>> κοινότητα στα Γρεβενά και το ΤΕΙ που την εκφράζει...την δύναμη των σπουδαστών (θέλουν και αυτοί να γίνουν φοιτητές όταν μεγαλώσουν) που δεν τους έχουμε δεί ακόμα παρά σαν σερβητόρους του καφέ στην πόλη και σαν ενοικιαστές (οχι όλων..αλλά υπομονή έρχονται αλλα δύο τμήματα) των γκαρσονιέρων, αλλά και για τα πολύ πετυχημένα πάρτυ της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ ΝΔΦΚ (δεν ειμαι σύγουρος αλλά το γράφω γιατί μ'αρεσουν αυτές οι συντομεύσεις!)

Όσο για τον αθλητισμό τι παράπονο να έχουμε...τέτοιο γκαζον έχετε ξαναδεί στο δημοτικο στάδιο; εντάξι μωρέ γαμα εθνική είναι αυτή χεστήκαμε αν τα παιδάκια του στοίβου χρειάζονατι γαλότσες για να τρέξουν ένα ολόκληρο 400άρι...ευτυχώς υπάρχει η αυτοθυσία και η ακούραστη παρουσία των γυμναστών τους που....ωπ τι πήγα να πώ...χαχαχα των γυμναστών που βαζουν τα παιδια τους να τρέχουν στον βούρκο και δεν νοιάζονται παρά ποιός θα καταφέρει το μεγαλύτερο κομάτι της πίτας από τα φράγκα που παίζονται ακόμα και αν τα χρονόμετρα τους πάνε πίσω ή οι μεζούρες τους είναι ποιό κοντές!

έχουμε και τον δικηγορικό όμως σύλλογο που όπως συνηθίζεται δικαιολογεί την ύπαρξη του μέσα από τα παράβολα και την υποχρεωτική πληρωμή και μόνο...πνιγμενος μέσα σε παραξενες και ανωμαλες πολιτικές πεποιθήσεις και συνδικαλιστικά τερτίπια!

Ο ιατρικός σύλλογος...δεν μπορεί τώρα είναι στην προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Ας μην μιλήσω για τα ένστολα τμήματα στην πόλη γιατί δεν είναι και οι καταληλότερες εποχές για κριτική σε αυτούς

Προσπαθώ να ξεχωρίσω κάποιον άνθρωπο κάποια ομάδα κάποιον σύλλογο που να έκανε ή να κάνει κάτι ξεχωριστό για την πόλη και δεν βρίσκω

ευτυχώς που ήρθε και ο ΚΙΚΟ σήμερα και έσπασε κάπως ΄αυτή την γκρίζα πικρίλα (ταλαντούχος!)

Υ.Γ. δεν ξεχνάω φυσικά τον εαυτό μου και τους συνπειραγμένους bloger της πόλης (δεν είναι και πολλοί....και εδώ σκατά) που και αυτοί αναδύουν μία μυρωδιά αρρώστιας (και εγώ μέσα φυσικά) που μας αρέσει να τρώμε σκατά αρκεί να είναι βαμένα πράσινα ή μπλέ!

Υ.Γ2.

ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΑΣΩ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ (ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ).

ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΨΑΞΕΙ

κα. Μαίρη Στεργιάδη,σύζυγος του αείμνηστου

Κωνσταντίνου Στεργιάδη. RESPECT

εγώ αύριο θα κατεβάσω γενικό...μια ωρίτσα...(20.30-21.30)

έχουμε από τώρα μαζέψει κεριά και περιμένουμε ενθουσιασμένοι και ανυπόμονα!!!

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009


μονο επειδή εκνευρίζομαι θα γράψω μια δυο σκέψεις για να αποφύγω ακρότητες οι οποίες κάποιες φορές μου αρέσουν αλλά τώρα βαριέμαι...

Ακούω και διαβάζω ότι π.χ. τον τελικό του BIG BROTHER  τον παρακολούθησαν 1.700.000 άνθρωποι σύμφωνα με τα μηχανάκια της KGB ή η εκπομπή του κ.Μάκη για το σκάνδαλο της PUTSOS είχε 67% τηλεθέαση....την παρακολούθησαν δλδ 270.000 νοικοκυριά.

και απαντούν οι ψευτοκουλτουριάρηδες, που τις περισσότερες φορές φαντάζονται τον εαυτό τους στις εκπομπές του Μάκη σαν θύτες αλλά ακόμα και σαν θύματα προκειμένου να συνεισφέρουν σε αυτά τα μεγαλειώδη ποσοστά, <<τέτοιοι είμαστε, τέτοια τηλεόραση μας αξίζει!>>

Διαβάζω θρυαμβολογίες για το ποσοστό του τάδε κόματος που άνοιξε ακόμα περισσότερο την ψαλίδα και έφτασε στο 32,6%

Ακούω αριθμούς από εδώ νούμερα απο εκεί και αναρωτιέμαι...

ποιοί είναι αυτοί οι 9.300.000 και κάτι ΄Ελληνες που δεν παρακολούθησαν τον μεγάλο τελικό;;;

ποιοί είναι αυτοί οι 6-7.000.000 ενήλικες κάτοικοι αυτής της χώρας που δεν παρακολουθούν τις εκπομπές του Μάκη αλλά κάνουν κάτι άλλο;

τι κάνουν εκείνη την ώρα άραγε;

κάποιοι κοιμούνται

κάποιοι δουλεύουν

κάποιοι είναι άρρωστοι βαριά στα νοσοκομεία

κάποιοι κάνουν clubbing και μπουζούκing

κάποιοι προσπαθούν να διαρίξουν ένα κατάστημα ή ένα διαμέρισμα

κάποιοι νανουρίζουν ένα μωράκι που βγάζει δόντια και είναι πολύ ανήσυχο

κάποιοι κάνουν έρωτα προσπαθόντας να κάνουν ένα μωράκι

κάποιοι κάνουν sex για διασκέδαση και κάποιοι γιατί είναι η δουλειά τους

κάποιοι κοιμούνται στα παγκάκια η σε χαρτόκουτα

κάποιοι τρυπάνε μία δόση στην φλέβα τους

κάποιοι κάποιοι κάποιοι είμαστε εμείς που δεν προλάβαμε την εκπομπή γιατι είμασταν στον δρόμο, γιατί ταξιδεύαμε, γιατί δεν την γουστάρουμε, γιατί μας φέρνει εμμετό!

ποιός μπορεί να μου δώσει αυτό το ποσοστό?

πόσοι π.χ. είναι αυτοί που αυτη την στιγμή που μιλάμε κάνουν πρωκτικό sex με μια γυναίκα έξω από τον γάμο τους και σκέφτονται τον κώλο της γυναίκας τους?

και τι μηχανάκι μπορεί να είναι αυτό που θα κάνει τελικά αυτή την μέτρηση?

που θα το τοποθετήσουμε στον ενεργών την πράξη η στον παθόντα και σε ποιό σημείο?

Επίσης αναρωτιέμαι αν το 32,6 του πληθυσμού θέλουν εσάς για κυβέρνηση ποιό είναι το ποσοστό αυτων που δεν σας θέλουν?

Αφορμή για να αναρτήσω αυτές τις σκέψεις μου έδωσαν τα <<άρθρα>> κάποιων επιφανών και επώνυμων συμπολιτών μας, σύγουρα ποιό κουλτουριάρηδων από εμένα, ποιό σπουδαγμένων και με βαθυτερες γνώσεις ορθογραφίας, που επιθυμουν, προτείνουν, απαιτούν να αναρτώ οτιδήποτε με το ονοματεπώνυμο μου, λες και έχει καμιά σημασία. Λές και θα τιμωρηθεί ο επιφανής κ. Δήμαρχος αν εγώ ανώνυμα τον καταγγείλω για κάτι η θα θιχθεί ο κ. βουλευτής αν τον χαρακτηρίσω, ανώνυμα και πάλι, ΜΑΛΑΚΑ.

Αλλά υποψιάζομαι ότι δεν τους στεναχωρεί αυτό...τους στεναχωρεί

που δεν μπορούν να μετρήσουν, να προβλέψουν και να κερδίσουν από όλους αυτούς που δεν μετράνε τα μηχανάκια τους.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ BLOGER...δεν είναι εκεί που θέλετε εσείς αλλά εκεί που θέλει αυτός

όπως και ο...όχι πρώτος αλλά ποιός νοιάζεται για αυτή την μικρή λεπτομέρεια...διακορευτής του πρωκτού που έλεγα παραπάνω!

(και ας μήν βιαστούμε να βάλουμε τον εαυτό μας στην θέση του γιατί ο άλλος <<ήρωας>> της παραπάνω σκηνής είναι  ο κερατάς που αυτή την ώρα βλέπει Μάκη, αφανής μεν απολύτως μετρήσιμος και προβλέψιμος δε)

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009


ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009


Μετά από έντονες συστάσεις του administrator η συντακτική ομάδα του blog αποφάσισε να δείξει αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τις πολιτικού περιεχομένου (κομματικού) αναρτήσεις.

ένας σημαντικός λόγος είναι γιατί μετά από σχετική σύσκεψη αποφασίσαμε ότι δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα (μπορεί να φταίει και το νεαρό της ηλικίας) και μάλλον ότι οι μισοί ανήκουμε στους <<κανένας>> και οι άλλοι μισοί στους <<δεν γνωρίζω δεν απαντώ>>

Αποφασίσαμε επίσεις να μην απαντούμε στις προκλήσεις να μην αντιδρούμε στις πιέσεις και να ασχοληθούμε με θέματα που είναι δοκιμασμένα και προφανέστερα θα προκαλέσουν καλύτερης ποιότητας αντιδράσεις.

Εγκαινιάζοντας λοιπόν αυτήν την πρακτική αφιερώνουμε μια νέα ενότηατ σε όλους εσάς που μας αγαπάτε...

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

δεξί εξτρέμ

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω στη σελίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είδα με έκπληξη ότι τον Ιανουάριο (26.01.1998) και τον Φεβρουάριο (3.02.1998) του 1998 όταν έμπαιναν οι βάσεις για την «ισχυρή» Ελλάδα και το Χρηματιστήριο είχε αρχίσει να απογειώνεται το ΠΑΣΟΚ δανείστηκε εκ μέρους μας χρήματα, μέσω Εντόκων Γραμματίων του Δημοσίου, με επιτόκιο... ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΑΙ:

13,90%!!!

ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η «ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ» ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΩ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΟ «ΑΠΕΧΘΕΣ» ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ

2,6%!!!

ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ!!!<  Μπορεί τώρα κάποιος από τους σημερινούς λαλίστατους δημοσιογράφους να μας πει πόσο ήταν τότε το spread που μας έχουν ζαλίσει τώρα τελευταία; 500, 600, 700, 800, 900 ή μήπως 1000 μονάδες; Μπορεί κάποιος να μας πει γιατί τότε δεν μας έλεγαν τίποτα (οι ίδιοι δημοσιοκάφροι ρύθμιζαν και τότε την κυκλοφορία...) και μας άφηναν να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου; Εξίσου, αν όχι εντυπωσιακότερο είναι το πόσο συχνά δανειζόμασταν.  26 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 1998!!!

ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ!!!

Αυτά τα κερατιάτικα πληρώνουμε ακόμα και σήμερα (μιας και όλα αυτά αποπληρώθηκαν με νέες εκδόσεις εντόκων γραμματίων και ομολόγων οι οποίες αποπληρώθηκαν με νέες κ.ο.κ) όταν λέει ο Καραμανλής ότι κληρονομήσαμε βάρη του παρελθόντος... 

Τελικά με το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν μπορείς να πεις: "χειρότερα δεν γίνεται"... 
θα σε βγάλουν σίγουρα ψεύτη...

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009


Καλό το φαγητό με την οικονομική διαπλοκή Γιωργάκη;



 Ο κόσμος δεν αντέχει πια τα μυστικά δείπνα και τα περίεργα ραντεβού με επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Τι ήθελε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να...φάει με την αφρόκρεμα των λεφτάδων; Αν δεν είναι αυτό διαπλοκή τότε τι είναι;
Δεν είναι σοβαρό θέμα ότι ο Γιωργάκης έφαγε με όλο το οικονομικό σύστημα της χώρας και μάλιστα στα κρυφά; Μήπως τον στηρίξουν δηλαδή ή απλά ξέρουν ότι θα γίνει πρωθυπουργός και το έριξαν στο φαί με τον επόμενο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΦΑΓΕ:


Ο Δημ. Παπαλεξόπουλος της γνωστής εταιρίας τσιμέντου ΤΙΤΑΝ,

ο κ. Σκλαβενίτης, ο ένας εκ των τριών αδελφών της γνωστής αλυσίδας των σούπερ μάρκετ,

ο Αν. Καλιτσάντζης επικεφαλής της ΕΛΤΕΧ, στενός συνεργάτης του Γ. Μπόμπολα στον τομέα των κατασκευών, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο χώρο της ενέργειας,

ο γνωστός εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης,

ο Β. Σπανός από το χώρο της Υγείας (ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ),

ο Γ. Γεράρδος (Πλαίσιο),

ο Σπ. Θεοδωρόπουλος από το χώρο των τροφίμων (VIVARTIA),

ο Αρ. Μπελλές από το χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών (ΝΗΡΕΥΣ),

ο Ευτ. Βασιλάκης από το χώρο των αερομεταφορών (AEGEAN),

ο Ευ. Μυτιληναίος από τη βαριά βιομηχανία,

ο Αγγ. Πλακόπιτας από το χώρο του επενδυτικού κεφαλαίου και

ο Σπ. Διβάνης των γνωστών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Το δείπνο οργανώθηκε από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση και τον κ. Καραμούζη.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Αρνήθηκαν την συνεννόηση. Κ. Καραμανλής: Έχουμε επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας

Προ των ευθυνών τους έθεσε ο πρωθυπουργός τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αρνήθηκαν την συνεννόηση στα αυτονόητα, όπως χαρακτήρισε τα 6 σημεία στα οποία ζήτησε την συναίνεση τους, στις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήσε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί τους.


«Δυστυχώς, δεν διαπίστωσα σήμερα να υπάρχει διάθεση συνεννόησης ακόμη και σε αυτά τα αυτονόητα σημεία και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία που θα έπρεπε να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων» σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «Κάθε κόμμα έχει την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών του. Για την Κυβέρνηση δίλημμα δεν υπάρχει. Έχουμε επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας. Και σε αυτό το δρόμο επιμένουμε»

Τα έξι σημεία που παρουσίασε οι πρωθυπουργός είναι:

1ον: Τήρηση των κανόνων της ΕΕ. Κανόνες που έχουν συναποφασισθεί και με τη δική μας συμμετοχή και ισχύουν για όλα τα μέλη της.

2ον: Κεντρικό πρόβλημα της χώρας μας αποτελεί διαχρονικά το υψηλό δημόσιο χρέος. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με προγραμματισμό και συντονισμένη προσπάθεια.

3ον: Η σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με κεντρικό εργαλείο τον αποτελεσματικό περιορισμό των δαπανών στο δημόσιο.

4ον: Το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα ορίζουν τις πραγματικές αντοχές της οικονομίας μας. Η υπέρβαση αυτών των ορίων θα ήταν πράξη ανευθυνότητας και πιθανόν επικίνδυνη για την οικονομική σταθερότητα.

5ον: Μέσα στα όρια αυτά, είναι αναγκαίες ειδικές και στοχευμένες δράσεις, αφενός αναπτυξιακές στους τομείς και τους κλάδους που πλήττονται πιο άμεσα (όπως ο τουρισμός και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις), και αφετέρου κοινωνικές δράσεις με την εξάντληση κάθε δυνατότητας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

6ον: Όλοι έχουμε υποχρέωση αυτοσυγκράτησης. Να μην ενθαρρύνουμε εξωπραγματικές διεκδικήσεις. Βεβαίως, κάθε κοινωνική, κάθε επαγγελματική ομάδα έχει δικαίωμα να διατυπώνει τα δικά της αιτήματα. Ωστόσο, στις κρίσιμες περιστάσεις που διανύουμε δεν υπάρχουν περιθώρια για ανταγωνισμό πλειοδοσίας.

Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ακόμα ότι «Οι συνέπειες της κρίσης πλήττουν ολοένα και πιο έντονα και τη χώρα μας. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, αποδεικνύεται κρίσιμο το γεγονός ότι, στα προηγούμενα πέντε χρόνια, μειώσαμε το δημόσιο έλλειμμα, περιορίσαμε την ανεργία, πετύχαμε ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Παρόλα αυτά, η χώρα μας πάντως αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, εξαιτίας, κυρίως, του υπέρογκου δημόσιου χρέους, που κληρονομήσαμε.»

http://www.apogevmatini.gr

ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ.....ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.....

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.....ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ.....ΔΥΝΑΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΛΙΠΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ....ΥΠΕΡΟΧΟ...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ.......

http://www.youtube.com/watch?v=_xQQYLW_R3U

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Άκουσα και ένα καλό τελευταία...από πότε λέει έγιναν τα χάλκινα μέρος της κουλτούρας αυτής της πόλης;

από πότε; συμφωνώ...άλλα και ποιά είναι η κουλτούρα αυτής της πόλης;

ας μήν κοροιδευόμαστε...ζούμε σε μια μίζερη, άσχημη, απομονομένη πόλη που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους κατοίκους της, που δεν έχει να προσφέρει μέλλον στα παιδιά της...

ζούμε σε μια πόλη όπου όλοι είναι κλεισμένοι στο καβούκι τους...όπου η μοναδική διασκέδαση για νέους γέρους και παιδιά είναι ο πεζόδρομος και η πλατεία της καφετέριας και του (ακριβού) καφέ...

ζούμε στην καρδία της Πίνδου αλλά με δυσκολία βλέπουμε ουρανό...πόσο μάλλον πράσινο δάσος...

ζούμε σε μια μικρή πόλη που συγκεντρώνει όλα τα αρνητικά της κωμόπολης αλλά και όλα τα αρνητικά της πρωτεύουσας...

κανένας δεν ενδιαφέρεται για κανέναν...οι άνθρωποι φοβησμένοι και η όποια ''εθελοντική'' προσπάθεια αντιμετωπίζεται με τόση καχυποψία ή γιατί δεν καταφέρνει να έχει αντίκρισμα ή γιατί όντως είναι ύποπτη ή το χειρότερο και για τους δύο λόγους!

αν δεν καταφέρεις να ενδιαφερθείς για τις μικρότητες και για τα κουτσομπολιά (ποιος χώρισε, ποια παντρεμένη πηδιέται, που τα βρήκε τα φράγκα...) δεν έχεις και πολλά περιθώρια για hobby σε αυτήν την πόλη!

και αν προσπαθήσεις να σκεφτείς ποιά είναι τα ενδιαφέροντα σε αυτη την πόλη; τι μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις, να δακρύσεις, να χαρείς, να διασκεδάσεις, να πονέσεις να εφρανθείς, να σκεφτείς βρε αδερφέ...τι;

ρώτησε ένας περαστικός μια γυναίκα στον δρόμο...παρακάμψαμε στην εγνατία για να γνωρίσουμε την πόλη, τι μπορούμε να δούμε στα Γρεβενά, τι είναι άξιο λόγου, που να πάμε;

Την απάντηση την αφήνω σε εσάς...

και αν ξεκίνήσεις να απαριθμείς αυτά που σου προσφέρουν οι άρχοντες και οι θεσμοί του τόπου τι σου έρχεται στο μυαλό;

οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις αγκαρίας; (θυμάμαι πόσος κόσμος και πόσος παλμός υπήρχε στην συναυλία της Αρβανητάκη μετά τον σεισμό και ανατριχιάζω...πόσο μάλλον όταν κάνω την σύγκριση με τα....καλοκαιρινά φετσιβαλ!!!)

οι εκθέσεις;(έχουμε ζωγράφους...γλύπτες...τεχνίτες..;)

τα πάρκα με τα λουλούδια;(μήπως αντί να αντικαθηστούμε τα κωλόχερα του ενός με τις μανιταρογκαχελώνες του άλλου...να τα δίνα με αυτά τα λεφτά-πόσα ήταν άραγε-για να στρώσουμε το λασπαριό στον στοίβο του γηπέδου;)

η καθαριότητα;(αλλάζει ο Πίπης τις σακούλες στα στεφάνια-αντί καλαθιών-στις κωλόνες κάθε δύο μήνες μη σου πω!)

το κολυμβητήριο με το άγχος κάθε χρόνο αν θα λειτουργεί;(ποσα παιδιά κάνουν κολύμβηση την πόλη;)

το πανάκριβο για αυτά που προσφέρει (δημοτικο κατά τα άλλα;) ωδείο;

τους χώρους αναψυχής (ΚΑΣΤΡΑΚΙ;) τον υπεροχο στοίβο του (δημοτικό και αυτό) γηπέδου μας; (πόσα παιδιά προσπαθούν να κάνουν στοίβο στην πόλη;)

ειναι και άλλα αλλά πικραίνομαι να τα σκέφτομαι....

Α μήπως όμως έχουμε ομάδες, συλλόγους(κανένας βλάχος και η Πινδος αν κάνει τιποτα), εθελοντές(τα καλάθια της αντιδημάρχου), κινήσεις πολιτών(δεν ξέρω καμία), καταναλωτών(δύο-στα χαρτιά;- ανακαλύπτω στα Γρεβενά!!!!!!!!!!!!!!)

να μην μιλήσουμε για την μητρόπολη και τους παπάδες της...κανένα φωτινό μυαλο δεν μου έρχεται και ο δεσπότης μάλλον κουρασμένος και γέροντας!

αααα έχουμε εκδηλώσεις...τα μανιτάρια...τα μανιτάρια...τον φανό φέτος στην Μπούρα...τα μανιτάρια...

μάλλον είναι ποιό σημαντικός ο σύλλογος μανιταρόφιλων για την πόλη...φέρνει και τουριστική ανάπτυξη στην πόλη, φέρνει και περισσότερα χρήματα(σε ποιόν) απο....τις 500 οικογένειες τριτέκνων!!! ας πούμε...

και κάνουμε άγαλμα τον πόντιο τους αντιστασιακούς και τα....μανιτάρια(είναι στην κουλτούρα του τόπoυ μας και to μανιτάρι;)

η κουλτούρα της πόλης μου πέθανε μαζί με την γιαγιά μου και τα παραμύθια της για την αλεπού που έκανε την τσίρλα της στην κεραμύδα!!!

μαζί με τον πατέρα μου που ήξερε τα τοπονύμια και δεν πρόλαβα να τα μάθω μαζί με το υπέροχο κτίσμα στο ποτάμι απέναντι από το ''κτελ''(δεν χρειάζεται να ξέρω την ιστορία του) που τελικά έγινε μια πανέμορφη, με κόκκινες αποχρώσεις, οικοδομή στολίδι ρε άχρηστοι

η κουλτούρα μου πέθανε από το δέσιμο του παλιού με το καινούργιο εκεί που τώρα στεγάζεται η γραμματεία του ΤΕΙ (δεν χρειάζεται να ξέρω την ιστορία του)

η κουλτούρα μου πέθανε απ την συζήτιση για το πόσο χρειάζεται το εμπορικό κέντρο αντί για την πλατεία (το ρολόι θα το κρατήσετε λαμόγια;)

η κουλτούρα μου πέθανε στην αναμονή του "πνευματικού κέντρου" (δεν σας δείνουν κονδύλια λαμόγια;)

η κουλτούρα μου πέθανε απ την προσδοκία της συμμετοχής του κόσμου στα ανακατωσάρια

αλλα όμως για να επανέλθω στην συγκίνηση,το χαμόγελο, το δάκρυ, το γέλιο, το μεθύσι, το φλέρτ, τον χορό, την έκσταση.....

τι φερνει όλα αυτά σε έναν Γρεβενιώτη έστω μια φορά τον χρόνο για 3 μέρες (μπορεί και 4)

Γιατί πρέπει να προσκυνάμε αυτούς που το εμπνεύστηκαν και να τους τιμούμε

γιατί πρέπει να τους κόυβουμε κάθε χρόνο ,τελικά,λευκή επιταγή για όσα έχουνα κάνει και όσα θα μπορούσαν να κάνουν;

γιατί σε έναν πεθαμένο τόπο, χωρίς παράδοση, χωρίς κουλτούρα, χωρίς αξιόλογους άρχοντες αλλά και με κακής ποιότητας πολίτες έκαναν μία επανάσταση

έδωσαν παρελθόν παρών και ....μέλλον ελπίζω σε αυτούς τους ανθρώπους, σε όλους εμάς.

Όχι στους μανιταρόφιλους, όχι στους κυνηγούς, όχι στους δημαρχονομαρχέους, όχι στους καφετζήδες, όχι στους σουβλατζήδες και στους χαρτοπόληδες, όχι στους ξενοδόχους ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ,ΣΕ ΣΕΝΑ, ΣΕ ΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ, ΣΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΜΑΣ .ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Και ποιος τελικά κερδίζει περισσότερο....κανένας απ αυτούς δεν κερδίζει περισσότερο απο όσο όλοι εμείς...γιατί αποκτούμε κουλτούρα που μπορεί να μείνει λίγο περισσότερο μετά την καθαρή Δευτέρα...ας ελπίσουμε κάθε φορά και περισσότερο.

Υ.Γ. εμένα προσωπίκα δεν με αγγίζει η κουλτούρα των χάλκινων ούτε των ψευτοδημοτικών της ηλεκτρικής κιθάρας και του αρμόνιου των πανιγυριών, έμενα και τα παιδιά μου αλλά και χιλιάδων κόσμου που το παρακολουθούν και είναι γι αυτούς κάτι διαφορετικό μας αγγίζει η κεντρική εκδήλωση του Σαββατόβραδου...δεν γίνεται δεν ξαναγινε και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ξαναγίνει....αποκριά σαν αυτή που θέλουν μερικοί γίνεται την πρωτοχρονιά στη Καστοριά, η στη Κοζάνη παραλληλα με τα ανακατωσάρια η σε κάτι ανεκδιήγητους βραζηλιανοΔήμους της Αθήνας ....

Υ.Γ.2 πόσο άσχημο είναι τελικά να εξαναγκάζουμε ανθρώπους (και εγώ ο ίδιος το κάνω και λυπάμαι γι αυτο) να απολογούνται για κάτι που είναι τόσο μεγάλο (δεν νομίζω να έχει κάνει κάποιος κάτι μεγαλύτερο και ποιο γεναιόδορο στην ιστορία της πόλης) και που αποδεδειγμένα για 9 χρόνια τώρα είναι πετυχημένο...και μιλάει στις ψυχές τόσων ανθρώπων....τι άλλο να πώ παρα....RESPECT