Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

*Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει την Ώρα της Γης

*η ενθουσιώδης ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας κορυφώνεται, όσο πλησιάζουμε στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη.

*το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό συμμετοχικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο

ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΛΕΙΣΤΑ Η ΜΕ ΚΕΡΙΑ...

ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣΚΟΤΑΔΟ...

ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΒΗΣΜΕΝΑ

ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ <<ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ>> ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΙΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΡΑΣΗ...ΜΠΡΑΒΟ..

Ποιος είναι ο συνεχιστής της φοβερής και τρομερής κουλτούρας των Γρεβενιωτών...της παράδοσης που μας κλειροδότησαν οι παπούδες μας;

Όλοι αυτοι οι μαγαζάτορες δεν είναι τελικά και οι επιτυχημένοι επαγγελματίες του τόπου,δεν είναι επιστήμονες αλλά και πρόεδροι συλλόγων επιφανείς με δύο κινήτα με υψηλές γνωριμίες και με ακριβό (αν και κακόγουστο) ντύσιμο, αυτοκίνητο, ζαριές!

Σκατά είναι η λέξη που μου έρχεται αλλά δεν θα την πώ για να μην ρίξω το υψηλό επίπεδο της ελίτ της κοινώνιας των ιστορικών Γρεβενών...

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και οι προηστάμενοι των υπηρεσιών που όσο να ναι ανεβάζουν κάπως το επίπεδο σε αυτήν την πόλη όταν δεν προσπαθούν να θίξουν τα δικαιώματα και την προσωπικότητα των υφισταμένων τους και όταν δεν προσπαθούν (ανεπιτυχώς φυσικά) να συμετέχουν κάπως ποιό ενεργά στα πολιτικά δρώμενα του καφενείου τους.

Α είναι και οι σύλλογοι δασκαλων και καθηγητάδων αλλά συνήθως είναι απασχολημένοι με τις εκλογές τους η με το μοίρασμα των αποσπάσεων των συναδέλφων τους.

Είναι φυσικά ο εμπορικός σύλλογος που ναι μεν ζητά συνεχώς την υποστήριξη των Γρεβενιωτών αλλα δεν είδα ποτέ να προσφέρει κάτι που να μην αποσκοπεί στο κέρδος του.

Τι να πούμε και για την περιβόητη <<πανεπιστημιακή>> κοινότητα στα Γρεβενά και το ΤΕΙ που την εκφράζει...την δύναμη των σπουδαστών (θέλουν και αυτοί να γίνουν φοιτητές όταν μεγαλώσουν) που δεν τους έχουμε δεί ακόμα παρά σαν σερβητόρους του καφέ στην πόλη και σαν ενοικιαστές (οχι όλων..αλλά υπομονή έρχονται αλλα δύο τμήματα) των γκαρσονιέρων, αλλά και για τα πολύ πετυχημένα πάρτυ της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ ΝΔΦΚ (δεν ειμαι σύγουρος αλλά το γράφω γιατί μ'αρεσουν αυτές οι συντομεύσεις!)

Όσο για τον αθλητισμό τι παράπονο να έχουμε...τέτοιο γκαζον έχετε ξαναδεί στο δημοτικο στάδιο; εντάξι μωρέ γαμα εθνική είναι αυτή χεστήκαμε αν τα παιδάκια του στοίβου χρειάζονατι γαλότσες για να τρέξουν ένα ολόκληρο 400άρι...ευτυχώς υπάρχει η αυτοθυσία και η ακούραστη παρουσία των γυμναστών τους που....ωπ τι πήγα να πώ...χαχαχα των γυμναστών που βαζουν τα παιδια τους να τρέχουν στον βούρκο και δεν νοιάζονται παρά ποιός θα καταφέρει το μεγαλύτερο κομάτι της πίτας από τα φράγκα που παίζονται ακόμα και αν τα χρονόμετρα τους πάνε πίσω ή οι μεζούρες τους είναι ποιό κοντές!

έχουμε και τον δικηγορικό όμως σύλλογο που όπως συνηθίζεται δικαιολογεί την ύπαρξη του μέσα από τα παράβολα και την υποχρεωτική πληρωμή και μόνο...πνιγμενος μέσα σε παραξενες και ανωμαλες πολιτικές πεποιθήσεις και συνδικαλιστικά τερτίπια!

Ο ιατρικός σύλλογος...δεν μπορεί τώρα είναι στην προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Ας μην μιλήσω για τα ένστολα τμήματα στην πόλη γιατί δεν είναι και οι καταληλότερες εποχές για κριτική σε αυτούς

Προσπαθώ να ξεχωρίσω κάποιον άνθρωπο κάποια ομάδα κάποιον σύλλογο που να έκανε ή να κάνει κάτι ξεχωριστό για την πόλη και δεν βρίσκω

ευτυχώς που ήρθε και ο ΚΙΚΟ σήμερα και έσπασε κάπως ΄αυτή την γκρίζα πικρίλα (ταλαντούχος!)

Υ.Γ. δεν ξεχνάω φυσικά τον εαυτό μου και τους συνπειραγμένους bloger της πόλης (δεν είναι και πολλοί....και εδώ σκατά) που και αυτοί αναδύουν μία μυρωδιά αρρώστιας (και εγώ μέσα φυσικά) που μας αρέσει να τρώμε σκατά αρκεί να είναι βαμένα πράσινα ή μπλέ!

Υ.Γ2.

ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΑΣΩ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ (ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ).

ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΨΑΞΕΙ

κα. Μαίρη Στεργιάδη,σύζυγος του αείμνηστου

Κωνσταντίνου Στεργιάδη. RESPECT

1 σχόλιο:

Γενιά του Καιάδα είπε...

Ας κατεβάσουμε όλοι τους διακόπτες για να σώσουμε τον πλανήτη...για να νιώθουμε πως κάτι κάναμε και εμείς , είναι μια αρχή , έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου βρε. Δυστυχώς το μόνο που κατάφεραν όσοι το έκαναν αυτό είναι να νιώσουν για λίγο "ενεργοί πολίτες" και να καθησυχάσουν την συνείδηση τους ...Ξυπνάτε ρε δεν σώζετε έτσι ο πλανήτης!!! Πότε θα πάμε να κατεβάσουμε μια και καλή τους διακόπτες από τις k@ριolies εταιρίες που έχουν μολύνει τα ποτάμια και τον αέρα μας και μας piΔ@νε καθημερινά τη ζωή με την οικονόμα και της μ@L@κίες τους;