Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008


             ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

 ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ???

arcturos.gr


Αρκούδα χορεύτρια

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έπειτα από δυναμικές παρεμβάσεις κατάφερε την εξάλειψη του φαινόμενου της αρκούδας "χορεύτριας" στην Ελλάδα ενώ εξακολουθεί να εργάζεται για την εξάλειψη της παράνομης αιχμαλωσίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Η αρκούδα είναι σήμερα αυστηρά προστατευόμενο είδος από τη διεθνή, την κοινοτική και την ελληνική νομοθεσία. Απαγορεύεται (στην Ελλάδα από το 1969 με άρθρο του Δασικού Κώδικα) ρητά το κυνήγι, η αιχμαλωσία, ο βασανισμός και η έκθεση του ζώου σε κοινή θέα. Οι κυρώσεις για τους παραβάτες είναι αυστηρές και προβλέπουν φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματικές ποινές. 

Το φαινόμενο της αρκούδας "χορεύτριας" είναι γνωστό από πολλά χρόνια στην Ελλάδα και σε άλλες Βαλκανικές χώρες. Το ζώο συλλαμβάνεται μικρό για να εκπαιδευτεί κατάλληλα, αφού προηγουμένως φονευθεί η μητέρα του, που δεν θα επέτρεπε αλλιώς σε κανέναν να πλησιάσει τα μικρά της. Έτσι κάθε σύλληψη και αιχμαλωσία αρκούδας, σημαίνει ότι ο πληθυσμός του προστατευόμενου είδους μειώνεται κατά τουλάχιστον δυο άτομα. Η 'εκπαίδευση' του ζώου στηρίζεται σε μακρόχρονες καλά μελετημένες και επώδυνες πρακτικές βασανισμού των ζώων. 

Αφού τρυπηθεί η μύτη του ζώου για να περαστεί ο χαλκάς και σπάσουν οι κυνόδοντες με τυχαία μεταλλικά εργαλεία, το ζώο αναγκάζεται να πατάει σε πυρακτωμένες λαμαρίνες υπό τον ήχο του ντεφιού. Στην προσπάθειά του να αποφύγει το κάψιμο το αρκουδάκι σηκώνεται στα πισινά του πόδια και βηματίζει επιτόπου. Η εκμάθηση, συνεχίζεται για αρκετό διάστημα ώσπου να δημιουργηθεί στην πραγματικότητα ένας τύπος εξαρτημένου αντανακλαστικού. Για να επιτευχθεί η επιθυμητή συμπεριφορά το ζώο ταΐζεται ελάχιστα και επιβραβεύεται μπροστά στο κοινό με αποφάγια. 

Σήμερα δεκαπέντε (15) πρώην αρκούδες χορεύτριες, αιχμάλωτες αρκούδες σε ζωολογικούς κήπους, και ορφανά κουτάβια που πλέον ενηλικιώθηκαν φιλοξενούνται στο Καταφύγιο της Αρκούδας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE 'ΑΡΚΤΟΣ' και βρίσκεται στο Νυμφαίο Φλώρινας, μέσα σε φυσικό δάσος οξιάς, ενώ η ευρύτερη περιοχή αποτελεί τυπικό βιότοπο της αρκούδας.

ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ???

stixoi.info

Κοιτάζω την δουλίτσα μου και δεν ανησυχώ
Δεν έχω τίποτα κακό εγώ να φοβηθώ.
Με τους πιο πάνω δεν μπορώ, δεν θέλω να τα βάλω
Το φίδι απ την τρύπα του εγώ θα σας το βγάλω;
Κοιτάζω κάθε εκπομπή βλέπω και τις ειδήσεις
Άσε βρε τα πολιτικά δεν θέλω συζητήσεις.
Το αμαξάκι μου καλό (κι ας το πληρώνω δόσεις)
Σου λέω μην μιλάς πολύ, μπορεί να μετανιώσεις.
Υποστηρίζω δυνατά τους επιχειρηματίες 
Μιλάμε για ανταγωνισμό κι όχι για μαλακιές.
Μόνο που δεν κατάλαβα γιατί υπάρχει ακρίβεια
Ίσως να φταίει ο καιρός που καίει τα κρεμμύδια.
Ίσως δεν πέφτουν οι τιμές από τα σωματεία
αυτοί Οι συνδικαλιστές λες να ναι η αιτία;
Που απεργίες κάμνουνε να πάρουνε αυξήσεις
Οι βρωμεροί και ποταποί. Δώστε τους απολύσεις.
Άκου εκεί, καλό μισθό να έχουνε οι άλλοι
Κι εγώ που είμαι υπάκουος να με σε μαύρο χάλι.
Μειώστε τώρα τους μισθούς σε όλους τους βολεμένους 
Κάντε μας τους υπόλοιπους απλά ευτυχισμένους.
Δεν θέλω εγώ να ανεβώ . Ας κατεβούν οι άλλοι.

Δεν πάνε αυτοί να γαμηθούν θα σκύβω το κεφάλι.

ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ???

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Αγγλικά                                            40 euro

βιβλία αγγλικών                            180 euro

Κολυμβητήριο 30+15 εγγραφή    45 euro

γυμναστήριο-χορό                           30 euro

Ωδείο                                                  50 euro

να ρωτήσω κατι?

ΤΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ?

ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ Η ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΝOΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 6 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ???

ΠΟΣΟ ΠΗΓΕ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ???

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008


βρέθηκα μετά από 3 περίπου δεκαετίες σε ένα δημοτικό σχολείο την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς συνοδεύοντας ένα από τα πρωτάκια, πρωτάρης και εγώ μπαμπάς.

αν και υπήρχε ένα σχετικό άγχος.Για ολους μας (γονείς κυρίως....τα παιδιά τι άγχοςνα έχουν από μόνα τους) έκανα τελίκά μια διαπίστωση...

Από όσο μπορώ να θυμάμαι...και θυμαμαι αρκετά καλά...δεν άλλαξε απολύτως τίποτα...

τα ίδια σχολεία, οι ίδιες αίθουσες, τα ίδια θρανία...ακόμα και οι ''ίδιοι'' δάσκαλοι.

Μόνο τα παιδιά αλλάζουν γιατί φεύγουν για να γίνουν και αυτά γονείς ή δάσκαλοι και να βάλουν τα επόμενα παιδιά σε κάτι που δεν αλλάζει με τίποτα!!!!

Υποστήριζα ότι στα χρόνια που πέρασαν και απ όσο θυμάμαι....υπάρχρει πρόοδος.

Με το αυτοκίνητακι μας, το σπιτάκι μας, την super TFT απείρων ιντσών TV μας, τις διακοπές μας...

όλα πάνε γοργά προς τα...κάπου

Το σχολείο όμως μένει το ίδιο...δεν αλλάζει τίποτα.

Εκτός αν υποστιρίζει κάποιος ότι ανέβηκε το επίπεδο και η ποιότητα των γνώσεων και των δασκάλων!!!!

Πως θα πάει μπροστά ένας λαός, ένα κράτος, ένας άνθρωπος αν η παιδεία του με η χωρις εισαγωγικά μένει στασιμη αν όχι σε τέλμα?

Και να σκεφτεί κανείς οτι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας παιδευόμαστε για να παιδευτούμε, και το υπόλοιπο παιδευόμαστε για να ακυρώσουμε όλα αυτα και να ψάξουμε τα φράγκα

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

I eulogise the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Ecumenical Trapeza for the orthodoxy and their axioms, methods and policies although there is an episode of cacophony of the Trapeza with HELLAS. With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymouw organizations in wich polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and synthetized. Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy. The phenomenon is characteristic of our apech.

But to my thesis, we have the dynamism to program therapeutic practicesas a prophylaxis from the chaos and catastrophe, in parallel, a panethnic unypocritical economic synergy and charmonization in a democratic climate is basic. I apologisemy eucharistiesto you, Kyrie, to the eugenicand generous American ethnos and to the organizers and protagonists of this amphictiony and gastronomic symposia

Λόγος στην....Αγγλική γλώσσα του κ. Ξενοφώντα Ζολώτα, καθηγητή οικονομίας, ακαδημαϊκού και προθυπουργού στην σύνοδο του Διεθνούς νομισματικού ταμείου και της διεθνούς τραπεζας στην Ουάσιγκτον. Σεπτεμβριο 1957.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!

Ένωση Καταναλωτών Γρεβενών
Γ. Μπουσίου 1 Τ.Κ. 511 00 Γρεβενά
24620- 25480
(κ. Γ. Νταγκούμας)
24620- 25480


Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Γρεβενών
Μ. Αλεξάνδρου 37, Τ.Κ. 51 100, Γρεβενά
24620-23491
24620- 28741

ρε τι βρίσκει κανείς άμα ψάχνει!

(τι ''ρόλο'' παίζουν μπορεί κάποιος να μου πει;;;)

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008


"Ο φραπές": (ελληνική λέξη-θηλυκό: φραπεδιά, πληθυντ.: φραπέδες ή φραπεδιές, υποκορ.: φραπεδάκι αλλά και φραπεδούμπα). Συνοδεύεται συνήθως από τη λέξη "χαλλλαρά", που σκωπτικά, χρησιμοποίησαν γύρω στο 1985 κάποιοι φοιτητές, στην οδό Μελενίκου.(taxalia.blogspot.com)

κάτι ακούγεται (το ξέρουμε) ότι θα ακριβήνει η τιμή του καφέ όπως κάθε φθινόπωρο (θα μαζέψουν τα τραπεζια σιγά σιγά). Το ποτό έχει ακριβήνει από τον Αύγουστο!!!!

Εγώ πάντως θα τον πίνω στο φτηνότερο μαγαζί της πλατείας!

ΤΙ ΓΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ,ΕΠΙΛΟΓΗ, κτλ κτλ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.

ΓΙΑ ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ:

http://ec.europa.eu/comm/competition/publications/competition_policy_and_the_citizen/consumer_liaison/index_el.html

http://www.efpolis.gr

http://www.ekpizo.gr/

http://www.newinka.gr/

http://kepka.org/

ΑΑΑ   ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΠΗΓΕ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ???

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008



ακούω ότι άρχισαν οι προπονήσεις των νέων αθλητών στον στοίβο και αυτή την χρονιά. Χάρηκα γιατί θα ανοίξει πάλι το μονοπάτι που χρειάζεται για να συμπληρωθούν τα τετρακόσια;;; μέτρα του γύρου στο...ΔΑΚ Γρεβενών.

Ποιος άχρηστος είναι υπεύθυνος γι αυτό το χάλι;

ΑΑΑ μην ξεχάσω να αναφέρω τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα της πόλης μας τον ''ένδοξο'' και ''ιστορικό'' ΠΥΡΣΟ και στους (πολλοί από αυτούς ''επιφανείς'') φιλάθλους του. Μου αρέσουν τα πλαστικά καρεκλάκια και το χορτάρι....ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ! (νεράκι μπόλικο έτσι...μέρα νύχτα μην μας μαραθεί)

ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!!

ΖΗΤΩ