Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αλσος ειναι το μικρο ονομα του Θεοδωριδη;

ενοχλουμαι καθε φορα που σκεφτομαι ποσο χαμηλο ειναι το επιπεδο ολων μας στην μικρη μας πολιτεια...

εχω ξαναγραψει και προσπαθω να μην χανω την ελπιδα μου αλλα δεν διορθωνεται τιποτα και καθε φορα τα συναισθηματα της οργης της αηδιας αλλα και της απογοητευσης με κατακλιζουν ολο και περισσοτερο χωρις να αχνοφαινεται καμια, εστω αχτιδα φωτος στο ομιχλωδες και υγρο υπογειο κουτσοχωρι μας!

ψαχνω να βρω μερικα θετικα που να δικαιολογουν την ανωμαλη επιμονη μου να παραμενω και να ''προσπαθω'' να ζω εδω και δεν τα καταφερνω παρα μονο για πραγματα που με αναγκαζουν, οπως ειναι η δουλεια και η οικογενεια μου που η κακια τους μοιρα τους εριξε σε αυτην την ξεχασμενη απο την ανθρωπια τρυπα της πατριδας μου.

ψαχνω απεγνωσμενα να ανακαλυψω ανθρωπους που να προσπαθουν να αναδειξουν αξιες αλλα δεν τα καταφερνω και σχεδον με φρικη διαπιστωνω καθε φορα οτι η οποια προσπαθεια εστω ερασιτεχνικη ή σπασμωδικη ή δειλη καταπνιγεται βαθια και με μανια στην μιζερια και στην μικορψυχια της πλειοψηφιας των κατοικων που μονο την βολη τους και τον κωλο τους κοιτανε προσπαθοντας με καθε μεσο να υποτιμησουν να δυσφιμησουν και να ψεξουν καθε τι που ενοχλει την μουχλιασμενη νιρβανα της κακομοιριας τους.

και αν ειναι κακο να μην συμετεχεις και να αδιαφορεις για ολα οσα γινονται γυρω σου, αν ειναι κακο να μην αναλυεις και να καταπινεις αμασητα οσα σου σερβιρουν τα λαμογια που σαν ορνια περιτριγυριζουν το πτωμα της νοημοσυνης και της ανθρωπιας σου, αλλο τοσο ή και πολυ χειροτερο ειναι να σχολιαζεις και να κατακρινεις ολα οσα καλα προσπαθουν να γινουν γυρω σου ξυνοντας ξεδιαντοπα τα αρχιδια σου ρουφωντας το φρεντουτσινο σου χωρις καμια αντιπροταση εστω και ανοητη και χωρις καμια προθεση να συμμετεχεις σε οτιδηποτε που θα σε σηκωνε απο το κρεβατι της αφασιας σου.

και ειναι αποροιας αξιο, αν οχι θεμα σοβαρο προσφορο για επιστημονικη αναλυση, το ποσο μεταδοτικη ειναι αυτη η σαπιλα, αυτος ο καρκινος της απαξιωσης και της αδιαφοριας.

ανθρωποι με δυνατοτητες σοβαροι και αξιοι ή προσπαθουν να φυγουν τρεχοντας για να γλυτωσουν και ερχονται μονο σαν τουριστες αποφευγοντας να εμβαθυνουν στα προβληματα της κατ'εφημισμον κοινωνιας μας ή κλεινονται στον εαυτο τους, κλεινονται σε μια μικρη γυαλα που τους προστατευει απο την μολυνση και την βρωμια της. ολοι οι αλλοι απλα επιζουν στην ρουτινιασμενη καθημερινοτητα τους και αργοπεθαινουν ουσιαστικα αρρωστοι και αυτοι απο την κοινη και τοσο συνηθισμενη αρρωστια μας.

και ειναι τοσο αστειο κατακλεισμενος απο τετοιες σκεψεις (επηρεασμενος πιθανον και απο την δεινη κατασταση που μας εχει επιμελως φερει ο george και η παρεα του) δεν μπορω παρα να μην γελαω πικρα για να μην πω τρελα οταν ακουω αυτα τα αστεια σχεδον γραφικα που λεγονται περι παραδοσης και ιστοριας της μικρης μας κουτσοπολιτειας.

αν εξαιρεσουμε τα οσα η φυση εχει δημιουργησει απουσας της ανθρωπινης παρεμβασης ολα τα αλλα ειναι καταθλιπτικα και ασχημα και διεκδικουν το βραβειο του χειροτερου απο ολα οσα μπορει πολιτισμενος ανθρωπος να θεωρει παραδοση.

αλλα δεν πτοουμαι και κανω μια καταμετρηση, δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο, ολων οσων θα μπορουσαν να θεωρηθουν παραδοση η πολιτισμος που κατα καποιο τροπο χαρακτηριζουν την πολη μας, αντε και τον νομο μας για να μην ειμαι τελειως αδικος αλλα παντα αυτο που παρατηρω και που ευκολα μπορει ο καθενας να δει ειναι οτι ολα μα ολα εχουν δεχτει την επιθεση της αρρωστιας που εχει πλειξει τοσο σφοδρα την ειπαμε κατ εφημισμον κοινωνια μας.

και ας προσπερασουμε τα εγκαταλλελημενα χωρια απο πολιτεια και ανθρωπους με τα λιγα, καποτε στολιδια, πετρινα σπιτια κατεστραμενα και παρατημενα στην δυναμη του χρονου και της μαλακιας των συνχωριανων και συγκατοικων μας.ας προσπερασουμε τα γεφυρια για τα οποια καμια μεριμνα δεν υπαρχει και που παρομοια μοιρα τους επιφυλασουμε.

ας προσπερασουμε τη αναρχη ανεξελεγκτη και εγκληματικη δομηση της ασχημοτερης πολης που οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε ποτε γνωρισει ελεω φυσικα αποκλειστικα και μονο των συμφεροντων και των καθικιων που τα εξυπηρετησαν τις τελευταιες δεκαετιες (με αποκορυφωμα την περιοδο του σ(ω)εισμου) μονο και μονο για να πλουτισουν αυτοι προσωρινα φτωχαινοντας την ιδια στιγμη την ζωη, την δικια μας των παιδιων μας αλλα και των παιδιων τους, ιδια με το φτωχο τους το μυαλο.

ας προσπερασουμε την εγκαταληψη των παραδοσεων μας στα χωρια μας τα ρουγκατσαρια τους φανους τα χοιροσφαγεια και τις γουρουνοχαρες τους χορους τις μουσικες και τα τραγουδια μας

προσπερναμε επισης και ολους αυτους που μοχθησαν για να δημιουργησουν εναν(το παιδι μου ξερει αν πρεπει να μπει το ν στην ακρη της λεξουλας αλλα κοιμαται τωρα και δεν θα την ξυπνισω για να με διορθωσει σε αυτο αλλα και σε ολα τα ορθογραφικα μου λαθη που ειναι ενα μου αγχος) θεσμο που εκανε το κοσμο να διασκεδαζει που εφερε τουριστες και χρηματα στην πολη που γεμιζε τα ξενοδοχεια απο την μια ακρη ως την αλλη και που συνεφερε (αφου ολοι μας για τα φραγκα στην τελικη ενδιαφερομαστε) οικονομοτεχνικα και μετα τον ''ισολογισμο'' της καθαρας δευτερας...

ας προσπερασουμε και τις κρεμαλες που στηνουμε για να κρεμασουμε ολους οσους προσεφεραν ή προσφερουν το λιθαρακι που χρειαζομαστε για να πατησουμε και να βγαλουμε το κεφαλι μας απο τα σκατα που οι ιδιοι μας αποβαλουμε και απειλουμε να πνιξουμε, τον εαυτο μας τον ιδιο, με καθε μας αφοδευση.

για θυμηθητε και σκεφτητε ποια συναισθηματα τρεφετε(με) για καποιους συμπολιτες μας οπως (κινδυνευοντας να αδικησω καποιους που θα ξεχασω) Θανασης Οικονομου,Ευσταθιος Αναγνωστοπουλος (Γιάννης Μπόζιος, Γιάννης Βουλγαρίδης, Ντίνος Τόλιος, Μορφουλα Ντονα, Θανάσης Κόραβος…), Γεωργιος Μπουσιος, Γιωργος Κωνσταντινιδης,Αριστοτελης Βαρσαμης, Θωμας Φιλιος, Αλικη Τσιατα, Στελιος Κωτας, Βασιλης Σιαφαρικας, Αλεξανδρος Λαδας, Χρηστος Παπαδοπουλος, Κωνσταντινος Ταλιαδουρης και αλλους πολλους (διαβαστε και κλαψτε και εσεις οπως και εγω http://2gym-greven.gre.sch.gr/diagonismos2010/grebenazhshs.htm )

χαχαχα ναι ναι μπορει καποιους να παραδεχεστε αλλα καποιους αλλους και φανταζομαι κυριως αυτους που ειναι ποιο κοντα σας καποιους ισως γειτονες σας φιλους σας συμαθητες ή συγγενεις σας απαξιειτε και υποτιματε οσαν εμεις (εσεις) να ειμαστε καλυτεροι αξιοτεροι ή σιγα μωρε δεν εγινε και τιποτα... ο μαλακας!

Παρεπιτποντως καποιοι αλλοι που θαυμαζετε (οπως καποιοι ψευτοπλουσιοι εργολαβοι,μεγαλομπακαληδες, ψευτομαγαζατορες μικρο(τσουτσουνοι)εργοστασιαρχιδηδες πολιτικαντιδες δηθεν ισχυροι που ειναι πολυ ψηλα ) δεν θα δουν το ονομα τους σε καμια τετοια λιστα και δεν θα περιφανευτουν ποτε οτι εκαναν κατι καλο για την πατριδα τους χωρις προσωπικο οφελος.

εκλαψα σχεδον σαν πηρα χαμπαρι το τι γινεται καποια βραδια σε αυτη την μικρη φωλια που εφτιαξε ο Κωττας ο Στελιος και ειναι ενας λογος για την πικρια που βγαζω σε αυτες τις αραδες. εκλαψα σαν διαπιστωσα ποσο αναξιος ανουσιος και γελιος ειμαι και ποσο φτωχος και πτωχος μπροστα στο ταλεντο και στη δυναμη που εβγαλε αυτο το παιδι o Θωμας ο Καραγιωργος που ευκολα θα τον εβαζα στην λιστα που λεγαμε .



ευγε φιλε Στελιο , μια κρεμαλα ειναι ετοιμη και για σενα, για οσα προσπαθεις να κανεις μεσα στην τρελα και στην γυαλαδα που αφηνει στα ματια σου η αιωνια αγαπημενη σου


υ.γ.

αν καποιοι νομιζετε οτι αξιζετε μνειας σε μια τετοια αναρτηση τοποθετηστε τον εαυτο σας ελευθερα σε οποια κατηγορια νομιζετε οτι σας ταιριαζει

αν δυσανασχετησατε η δυσφορηασατε με την αναρτηση, ναι, για εσας εχει γραφτει

αν καποιους ενοχλει το συντακτικο η ορθογραφια το υφος ζητω συγνωμη εχουν δικιο και εμενα τον ιδιο ενοχλει

αν καποιοι (κυριως εκλεγμενοι απο την μειοψηφεια των πολιτων μας-γιατι ηταν πολυ λιγοι αυτοι που ψηφισαν-της μικρης μας πατριδας) αρχοντες του τοπου παρεξηγηθηκαν καλα να παθουν τους εχω γραμενους εκει που ξυνουν αυτοι που πινουν φρεντουτσινο παραπανω





Δεν υπάρχουν σχόλια: