Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Επιστημονική ενημέρωση για δίποδα & τρίποδα

Όντας γιατρός και γνώστης της εξελικτικής βιολογίας θεώρησα καθήκον μου να αποκαταστήσω την αλήθεια για κείμενο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον τύπο και αφορούσε την επιστήμη μου.

Συγκεκριμένα, γνωστός δημοσιογράφος (;), χαρακτήρισε δίποδα τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων και δικαιολογημένα από το σύνολο του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου και να μπει ακόμα και στην black list του paokmania.



Ως γνωστόν, η φυλή του ΠΑΟΚ αποτελεί ιδιαίτερο πληθυσμό, γνωστό στους γενετιστές και βιολόγους, η οποία έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω στην εξέλιξη του ανθρώπου. Συγκεκριμένα τα άτομα αυτά έχουν πάψει να χαρακτηρίζονται ως δίποδα, όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι και αναφέρονται πλέον ως «τρίποδα». Το τρίτο αυτό «πόδι» χρησιμοποιείται πέρα από όργανο ηδονής και ως στήριξη, για τρέξιμο, για χειραψία και άλλες σημαντικές λειτουργίες. Είναι απορίας άξιον πως ο δημοσιογράφος; δεν το γνώριζε αυτό και μας ανέφερε δίποδα, δηλαδή σαν τα μούτρα του.

Παίξε τώρα με το paokmania και τη William Hill με bonus πρώτης κατάθεσης 100€ στα σπορ + 15€ δωρεάν καζίνο!

Εξάλλου, και ένα παιδί γυμνασίου γνωρίζει ότι υπάρχουν και άλλοι τρίποδοι πληθυσμοί σε άλλα μέρη της γης, όπως π.χ. στις περισσότερες αφρικανικές χώρες. Η απάντηση θα δοθεί από την πλευρά της επιστήμης όσο πιο απλά γίνεται με την περιγραφή μιας εικόνας: Φανταστείτε τον δημοσιογράφο; να στηρίζεται μόνο στους αγκώνες και στα γόνατα και από πίσω του να βρίσκεται ένας τρίποδος ΠΑΟΚτσής. Το τρίτο πόδι στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως εργαλείο ηδονής. Ο δημοσιογράφος; απεγνωσμένα προσπαθεί να καταλάβει τι του συνέβη. Προσπαθεί να γυρίσει το κεφάλι του να δει τι έγινε, καθώς ο πόνος είναι αφόρητος, αλλά δεδομένου της γωνίας του σώματος του και της αδυναμίας περιστροφικής κίνησης της κεφαλής το μόνο που μπορεί να δει είναι... δύο πόδια = δίποδο. Φανταστείτε το ίδιο επί χιλιάδες φορές = ΔΙΠΟΔΟΙ.

Άκου εκεί δίποδοι τους ΠΑΟΚτσήδες. Οι ΠΑΟΚτσήδες είναι ΤΡΙΠΟΔΟΙ!


Επιπλέον με βάση τις αρχές της επιστημονικής έρευνας, που είναι η παρατήρηση και η ορθολογική σκέψη, διαπιστώνουμε ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος έχει χαμηλή πρόσφυση ώτων (τα αυτιά του αρχίζουν από τον σβέρκο του) πράγμα που στην ιατρική επιστήμη σημαίνει ότι πρόκειται για άτομο με χαμηλή νοητική ικανότητα (νοητική υστέρηση=καθυστερημένος). Επιπρόσθετα είναι γνωστό ότι στην εξέλιξη του ανθρώπινου γένους αυτό που ξεχώρισε τον άνθρωπο από τα άλλα ζώα είναι η δυνατότητα για επικοινωνία, η οποία γίνεται με την ομιλία.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος; αδυνατεί να εκφέρει κατανοητό λόγο, καθότι η άνω με την κάτω γνάθο (τα δόντια του) δεν ανοιγοκλείνουν και κινούνται μόνο τα χείλη του, πράγμα που συμβαίνει επίσης σε ορισμένες φυλές πιθήκων όπως είναι ο μακακας ,συγγνώμη ο μακακος. Μάλιστα αυτά τα χαρακτηριστικά παρατηρούνται και σε μεγάλο πληθυσμό της κατά τα άλλα συμπαθούς πόλης του πειραιά και ιδιαίτερα στην περιοχή της Τρούμπας.

Κάποια άτομα αυτού του πληθυσμού επιχειρούν να αποκρύψουν αυτά τα χαρακτηριστικά όπως π.χ. αφήνοντας μακριά μαλλιά με μπούκλες για να μην φαίνεται ότι τα αυτιά ξεκινούν από το σβέρκο τους ή βελτιώνοντας την ομιλία τους μιλώντας π.χ. τραγουδιστά ή επαναλαμβάνοντας επιφωνήματα όπως π.χ τρεις φορές δυνατά τις λέξεις «Άντε γεια». Η νοητική καθυστέρηση βέβαια δεν κρύβεται με τίποτα π.χ. νομίζουν ότι το καλαμάκι τρώγεται...

Ωστόσο με αυτό τον πληθυσμό φαίνεται ότι για πρώτη φορά η εξέλιξη πάει προς τα πίσω αντί προς τα εμπρός (π.χ τρίποδοι ΠΑΟΚτσήδες) και η φύση είναι πιθανό να έχει κάνει λάθος. Όμως, όπως θα σας αποκαλύψω για πρώτη φορά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και το λάθος δεν είναι της φύσης αλλά ανθρώπινο. Πριν μερικές δεκαετίες αμερικανοί επιστήμονες έκαναν γενετικά πειράματα σε εκστρατευτικό σώμα πεζοναυτών τροποποιώντας τα γονίδια τους. Τα μεταλλαγμένα γονίδια που προέκυψαν ήταν πλήρως αποτυχημένα (σαβούρες) και τα πειράματα διακόπηκαν. Ωστόσο τα γονίδια παρέμειναν στους άνδρες του σώματος αυτού και κληρονομήθηκαν στους απογόνους τους. Το εκστρατευτικό αυτό σώμα ήταν ο 6ος αμερικανικός στόλος.....
Με εκτίμηση,

Jove-4

www.paokmania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: