Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

«Αλογοσκούφης: Τα κρυφά χρέη δικαιώνουν την απογραφή»

Η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών έχει ως εξής:

«Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και των πολιτικών επιλογών με έβρισκε πάντοτε αντίθετο. Ομως σε κάθε περίπτωση, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε πώς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξηγούν την υπερχρέωση της χώρας που προκάλεσαν.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εξηγήσει πώς από ένα δημόσιο χρέος 20% το 1981, φτάσαμε το 2004 να είναι στο 100% του ΑΕΠ. Πώς για πολλά χρόνια έκρυβαν κάτω από το χαλί τα χρέη και τα ελλείμματα. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τα κρυφά χρέη αποτελούν άλλη μία δικαίωση της απογραφής, η οποία ήταν μια βασική προεκλογική μας δέσμευση το 2004, την οποία υλοποιήσαμε προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοσιονομική διαφάνεια.

Αυτό έγινε, και στην πενταετία 2004-2008 υπήρξε σημαντική βελτίωση στη διαφάνεια και την αξιοπιστία των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας.

Με την κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας πριν απ' την κρίση -σύμφωνα με τα στοιχεία της
Eurostat- το έλλειμμα μειώθηκε πρώτη φορά κάτω από το 3% και το χρέος κάτω από το 100%.

Το ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εκλογές λειτουργεί επιπόλαια και επικίνδυνα. Για μικροκομματικούς λόγους έβαλε την Ελλάδα στο στόχαστρο της διεθνούς κερδοσκοπίας, ενώ δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα ώστε να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην οικονομία μας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και καλά θα κάνει να πολιτευθεί υπεύθυνα αντί να αναζητεί άλλοθι στο παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: