Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΔΕ...δεν μας την 'εστειλαν αλλά την βρήκαμε και την αναρτούμε...όλοι εμείς (Γρηγόρη θα σε κάνω ντα!)

Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2009 10:47 

Αυτοί που εμπνεύστηκαν , μελέτησαν αλλά δεν κατασκεύασαν ένα τόσο μεγάλο και οραματικό έργο, όπως το Φράγμα της Πραμόριτσας δεν θα έπρεπε να βγαίνουν και να μιλούν για μικρότητα και για έλλειψη αξιόπιστου πολιτικού λόγου. Οφείλουν να δείχνουν μεγαλοψυχία και να μην έχουν '' ασθενή μνήμη ''. Άλλωστε από τον δικό τους χώρο προέρχονται εκείνοι που δημόσια έχουν εξομολογηθεί ότι εντέχνως είχαν δημιουργηθεί οι ελλιπείς μελέτες και ο ψεύτικος προϋπολογισμός. Διότι με τις τότε δικές τους πρακτικές ( που δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει ακόμα και σήμερα) έτσι προσέγγιζαν την υλοποίηση έργων. Με ελλιπείς μελέτες και υποτιμολόγηση των μελετών ώστε να μπορούν να τα εντάξουν στα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης με επικοινωνιακούς όρους. Δυστυχώς όμως για αυτούς,οι Ευρωπαίοι και ο υπόλοιπος ανεπτυγμένος κόσμος δεν λειτουργούν έτσι. Ευτυχώς από το 2004 και μετά ούτε η χώρα μας λειτουργεί πλέον με τέτοιες λογικές.


Τέτοιες πρακτικές δεν υφίστανται στην ελληνική πολιτεία, αλλά όπως φαίνεται από το Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Γρεβενών του ΠΑΣΟΚ καλά κρατούν στους δικούς τους χώρους.Να σας θυμίσουμε λοιπόν όσον αναφορά το Φράγμα της Πραμόριτσας ότι εάν δεν ήταν ο τότε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών , κ. Χρήστος Φώλιας , το έργο θα είχε απενταχθεί και θα χανόταν πολύτιμοι κοινοτικοί πόροι της τάξης των 30 εκ. Ευρώ, μόνο από το συγκεκριμένο έργο.

Σας θυμίζουμε επίσης την υδροδότηση Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ηρακλεωτών στην οποία εντέχνως δεν αναφέρεστε. Ένα έργο ωφέλιμο και πολύτιμο για τους πολίτες το οποίο υπογράφτηκε πριν λίγες μέρες. Με την αναφορά σας μόνο στο Φράγμα της Πραμόριτσας αποφεύγετε να δώσετε τα εύσημα στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον σημερινό Νομάρχη που δώσανε προστιθέμενη αξία σε ένα μεγάλο έργο και κατάφεραν αν και το συγκεκριμένο έργο αφορούσε μόνο το Νομό Κοζάνης, να δώσουν την δυνατότητα και στο Νομό Γρεβενών να επωφεληθεί και αυτός. Μήπως και αυτό είναι << ένα ακόμη οραματικό έργο του ΠΑΣΟΚ >>;; Η Νέα Δημοκρατία και έσωσε το έργο και το αξιοποίησε προς όφελος των πολιτών του Νομού μας.Σε όλο το εγχείρημα η συμβολή του Βουλευτή Νομού Γρεβενών , κ. Χρήστου Φώλια , του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,κ. Ανδρέα Λεούδη και του Νομάρχη Γρεβενών, κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, ήταν καθοριστική και αναμφισβήτητη. 
Επομένως η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται μαθήματα παραδοχής από εκείνους που διατυμπανίζουν τα οραματικά αλλά ανολοκλήρωτα έργα του ΠΑΣΟΚ. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε , ακόμα και ως αντιπολίτευση αλλά και στις μέρες μας 

ως Κυβέρνηση της χώρας δίδαξε και έφερε στο πολιτικό προσκήνιο τον όρο συναίνεση. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει παρόλα αυτά την στείρα άρνηση και το συνεχόμενο << όχι >> σε όλα. Εξάλλου στα εγκαίνια ( 11-5-2008 ) του εν λόγω έργου, οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης ( Φώλιας – Λεούδης ) αλλά και οι άλλοι θεσμικοί φορείς που πρόσκεινται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, είπαν όχι μόνο μία κουβέντα αλλά πολλές για την συμβολή των εμπλεκομένων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην όλη προσπάθεια υλοποίησης του τόσο σημαντικού για τον τόπο έργου. Δεδομένο που αποκρύπτεται εντέχνως από τους πολίτες με το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου και προσπαθείτε να δημιουργήσετε εσφαλμένες εντυπώσεις. Άλλωστε οι επικοινωνιακοί μονόλογοι και η επικίνδυνη προπαγάνδα είναι καθαρά καταγεγραμμένο προνόμιο του ΠΑΣΟΚ. 
 
Το ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο είναι δική σας επιλογή και μόνο, κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Όπως δική σας τακτική είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας και οι ανακρίβειες. Διότι διακατεχόμενοι από λαγνεία για εξουσία και από αλαζονεία , η οποία διάχυτη εκπέμπεται από το κείμενο σας, για πολλοστή φορά αποδεικνύετε ότι ιεραρχείτε το κομματικό όφελος πάνω και από το συμφέρον του τόπου.  

Είναι ξεκάθαρη η λογική σας να χτυπήσετε,έναν δραστήριο και αποτελεσματικό Νομάρχη στο Νομό μας, επειδή τυχαίνει να ανήκει στην Νέα Δημοκρατία. Είναι σίγουρο πως όπως σε Εθνικό επίπεδο , τόσο και σε τοπικό, το ΠΑΣΟΚ ενοχλείται όταν παράγεται σημαντικό έργο, είτε από το Νομάρχη , είτε από την Κυβέρνηση. Το έργο που επιτελέστηκε την τελευταία 5ετία είναι αδιαμφισβήτητα πλουσιότερο και μη συγκρίσιμο σε σχέση με το έργο μιας 20ετίας κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

 Όσον αφορά το Υδροηλεκτρικό της Αλατόπετρας δείχνετε για ακόμη μία φορά την πρόθεση σας για παραπληροφόρηση. Την πρόθεση σας για προπαγάνδα, εύκολο εντυπωσιασμό και ψευδή ενημέρωση. Διότι ποιος πολίτης μπορεί να πιστέψει ή να πάρει σοβαρά τους ισχυρισμούς σας και την αναφορά σας ότι αποφάσεις και υπογραφές του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έχουν δυνατότητα να ακυρώσουν μία απόφαση δικαστηρίου;; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα λέτε όλα αυτά γιατί έχετε έλλειψη ενημέρωσης και όχι για λόγους σκοπιμότητας. Εικονική πραγματικότητα αποτελούν οι μέρες και τα έργα του ΠΑΣΟΚ που επί 20 χρόνια δεν μπόρεσε να υλοποιήσει έργο που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή υλοποίησε μόλις σε 5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας. Τέλος , ξαναπαιγμένο και ξαναζεσταμένο έργο είναι αυτό που υπόσχεστε για ακόμη μία φορά στον ελληνικό λαό. Οι πολίτες δεν σας εμπιστεύονται και δεν σας πιστεύουν πια. 

   

Για την ΝΟ.Δ.Ε. Γρεβενών

Ο Πρόεδρος
Γρηγόριος Καρανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: