Τρίτη 15 Ιουνίου 2010


ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε το ξεβράκωμα του σημερινού συστήματος. Ένα σύστημα που βάπτιζε προοδευτικότητα και ανάπτυξη της μίζες, τις προμήθειες, τα σκάνδαλα, την διαπλοκή και την διαφθορά. Το σύστημα που βάπτιζε «πνεύμα και νοοτροπία πρωταθλητή» τα κάλπικα πρωταθλήματα και τις παράγκες την χειραγώγηση του συστήματος, τον έλεγχο των μίντια, τις κατευθυνόμενες διαιτησίες. Μπορεί για χρόνια το σύστημα να κατάφερνε να αποκοιμίζει την κοινή γνώμη, να την ξεγελάει και να την εξαπατά, να την κατευθύνει ρίχνοντας λάσπη σε όποιους έλεγαν την αλήθεια, κατηγορώντας τους και περιγελώντας τους ως γραφικούς. Μπορεί για δεκαετίες ολόκληρες το σύστημα να κατάφερνε να κρύβει τον βόθρο που έχτιζε καθημερινά, ένας βόθρος, όμως, που έσπασε και αποκάλυψε το περιεχόμενό του. Περιεχόμενο που αντιστοιχεί και αντικατοπτρίζει την λεγόμενη «καλή κοινωνία», τους επιχειρηματίες, τους δημοσιογράφους, το δικαστικό σύστημα και τους πολιτικούς, τους δημόσιους λειτουργούς και πολλούς ακόμη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ανθρώπου που συνδύασε το όνομά του με τους δεκάδες τίτλους που κατέκτησε η ομάδα του στην Ελλάδα τα τελευταία 14 χρόνια. Ο Σωκράτης Κόκκαλης του Ολυμπιακού. Ένας άνθρωπος που πλέον καλούν ανοιχτά στις εξεταστικές για το μέγα σκάνδαλο της Siemens, με την Intracom να είναι «αδερφή» εταιρεία του γερμανικού κολοσσού που έχει χρημάτισε εκτεταμένα το σύνολο του πολιτικού συστήματος τις τελευταίες δεκαετίες, μοιράζοντας μίζες εκατομμυρίων σε δεκάδες πολιτικά πρόσωπα και εκατοντάδες δημόσιους λειτουργούς. Η πλήρης απογύμνωση του συστήματος, ενός συστήματος που χρεοκόπησε, ενός συστήματος που χρησιμοποίησε ως όχημα και κάλυψη τις ομάδες του ΠΟΚ και, κυρίως, Ολυμπιακό και ΠΑΟ για δεκάδες άλλες περιπτώσεις και οικονομικές δραστηριότητες.

Φυσικά το σύνολο των μίντια, ιδίως στον αθλητικό χώρο, δεν βρίσκει ενδιαφέρον θέμα το ότι κλήθηκε στην εξεταστική επιτροπή ο παράγοντας που συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εγχώριων τίτλων τα τελευταία 15 χρόνια. Σιωπή των συνενόχων.

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και η Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ. Μια ομάδα που ουδεμία σχέση έχει με εθνική υπερηφάνεια ή την αντιπροσώπευση της πατρίδας μας στο ποδόσφαιρο, αλλά αντιπροσωπεύει επάξια την λειτουργία ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού τα τελευταία 50 χρόνια. Αθλητές που παίζουν βασικοί μάλιστα με μέσο και ύστερα από υποδείξεις, με την υποκρισία πολλών να μην έχει προηγούμενο, μιας και υποδύονται τους έκπληκτους και τους οργισμένους μη αντέχοντας την εμφάνιση μιας ομάδας που κατέρριψε όλους τους νόμους του ποδοσφαίρου. Με αθλητές να παίζουν βασικοί, χωρίς να έχουν παίξει ποδόσφαιρο εδώ και 3 χρόνια, με άλλους αθλητές να προτιμώνται και φυσικά να γίνονται περίγελος σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ίδια λογική που χρεοκόπησε το κράτος και το δημόσιο τομέα, χρεοκόπησε τώρα και την εθνική Ελλάδος.


Το άρθρο είναι από το μέλος του ultraspaok.gr τον ΄΄Μονομάχο΄΄και ειχε μια αλλη φωτογραφια αλλα θεωρησα ποιο...κατατοπιστικη αυτη...με τον κ. σωκρατη και εναν αλλο γνωστο...ποιον μου θυμιζει ποιον μου θυμιζει....

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΣΤΑ ΠΡΙΟΝΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: