Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

σσστ η γνωστή παλιά αρκούδα της πόλης ξυπνάει


Μου έρχονται στο μυαλό, εκεί στις αρχές της δεκαετίας, τα πρώτα Ανακατωσάρια στα Γρεβενά...

Άπειρες, για τα μέχρι τότε δεδομένα, μπάντες στους δρόμους από διάφορα μέρη του κόσμου, πυροτεχνήματα,  εξέδρες, διαφήμηση και συμμετοχές από καταξιωμένους ανθρώπους.

Άξιος συγχαρητηρίων ο Νούλης και ο ΜΟΓ (αν και υπήρχε ένας συγκεντρωτισμός που ενοχλούσε ακόμα και τότε) και όλοι όσοι βοηθούσαν εθελοντικά αφιλοκερδώς και με κέφι που σε εντυπωσίαζε...

Κάτι ψιλά ο Δήμος, κάτι ψιλά η Νομαρχία κάτι ψιλά οι βουλευτάδες

κάτι ψιλά και από τους πολλούς κατοίκους της πόλης (πράγμα που το συνηθίζουμε στα Γρεβενά αν πρέπει να συνεισφέρουμε), κάτι ακόμα ποιο ψιλά από τους μαγαζάτορες κυρίως του κεντρικού πεζόδρομου, οι μόνοι που κέρδιζαν ( πολλα χρήματα  μαλιστα) ουσιαστικά από το γεγονός.

Γιατι μην μου πείτε ότι εκτός από το πλαστικό ποτήρι και την ορθοστασία έχουν προσφέρει οτιδήποτε όλα αυτα τα χρόνια του θεσμού οι....<<επαγγελματίες>> που κερδίζουν πραγματικα!

Και ξαφνικα...τα τελευταια χρόνια (ειδικά πέρισι και φέτος) ακούμε για κάτι ποσά....εξωφρενικά και ανεξέλεγκτα που σου σηκώνεται η τρίχα (σε αυτούς που τα πέρνουν σηκώνεται κάτι άλλο)

παραδέχομαι πως οι εξέδρες είναι κάπως ποιό εντυπωσιακές...μετράω τα βεγγαλικά και νομίζω ότι είναι κάπως περισσότερα...ακολουθώ φανατικά τους γάλλους και χαζεύω τις γκριμάτσες τους και το κέφι τους(αρκετό από το κέφι αυτό που μας δίδαξαν στα Γρεβενά) και ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ  γιατί να πληρώνουμε εκατομύρια;;;;;;;;;;;; για κάτι που γινόταν σχεδόν τσάμπα; τι έχει αλλάξει; ποιός είναι υπέυθυνος για το σκληρό ΡΟΚ και το χρήμα που περνάει και φεύγει χωρίς να έχει κέρδος κανένας πολίτης εκτος από τους...μανιταράδες τους σουβλατζίδες και το κατεστημένο των ΚαιGαλεριZενάδων...

ποιος θα ανάψει τις φωτιές φέτος και πόσα θα πάρει γι αυτό;

τι τρώγαμε εκεί μερικά χρόνια πίσω και γιατί ξαφνικά χρειάζεται τόοοοοοοσο πολύ σουβλάκι;

πόσο περισσότερο κόσμο είχαμε στα ανακατωσάρια 2008 από τα ανακατωσάρια 2003;

τι θα γίνει του χρόνου;

πρέπει να απαντήσω στο δίλλημα...πανάκριβα ή καθόλου;

ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΤΟΥ

Υ.Γ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 2010 (ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ..ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ!!!)ΔΙΑΘΕΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ...ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 500.000 EURO. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.

(ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ  ΦΟΒΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΟΑΔΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ)