Τετάρτη 28 Απριλίου 2010


ειναι δυσκολο να αποκαθηλωσεις καποιον που στην συνειδηση ολων μας απο...παντα ειναι ηρωες!

μια φραση που με συγκλονησε με διαφορους τροπους:

...Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...


τα spreads στις 180-200 μοναδες και λεγαμε οτι η Ν.Δ. παρεδωσε την χωρα κατεστραμενη!

σημερα στις 1100φευγα μοναδες τι λεμε?

ποτε σταματαει η ευθυνη του προηγουμενου και ποτε αρχιζει η ανικανοτητα του επομενου?

ενα ερωτημα που κανουμε στην ελλαδιτσα μας καθε 5 με 6 χρονια!

εχουμε ομως υπο αυτες τις συνθηκες τετοια πολυτελεια?

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

δεν αντεξα να μην ο αναρτησω!

:)


 ελληνικο ομολογο

H Standard & Poor’s υποβάθμισε τους ελληνικούς τίτλους του ελληνικού Δημοσίου στην κατηγορία «junk»

τι γινεται ρε γμτ με αυτους τους οικονομικους ορους?

αντε τωρα να καταλαβεις την ειδηση....

καλα το πανω απο 800 τα spreads το καταλαβαινουμε ολοι γιατι ειναι της μοδας ο ορος...οποταν και το junk δεν πρεπει να ειναι καλο...σαν κακο αστειο μου ακουγεται!


Δευτέρα 26 Απριλίου 2010


ειτε συμφωνει καποιος πολιτικα μαζι του ειτε οχι....ειτε εχει σοβαρες αντιρρησεις ειτε οχι (οι ΠΑΣΟΚΟΙ κυριως δλδ) οφειλουμε να ομολογησουμε οτι η ποιο σοβαρη, μεχρι στιγμης, αναλυση του ζητηματος Καλλικρατης, οπως συζητιεται τωρα στα γρεβενα ειναι αυτη του νυν δημαρχου κ.Νουτσου.

με εκανε να δω οτι δεν γινονται ολα μονο για την τοπικη κουταλα αλλα και για την κομματικη τελικα (λαμβανοντας υποψιν και τα ηξεις αφηξεις του βουλευτη μας ο οποιος -προς τιμην του εκει που καταντησαμε-δεν προτιμα να πει ψεματα κατα την συνηθεια των εργοδοτων του αλλα δεν λεει και την αληθεια,τι δλδ πραγματικα πιστευει και ποια ειναι η θεση του).

με λιγα λογια ...αποπροσανατολισμος της κοινης γνωμης του νομου (αυτο φανταζομαι οτι γινεται και σε αλλους νομους και αν το καλοψαξω θα δω οτι συγουρα γινεται στους μονοεδρικους) σε ελασσονα προβληματα και σε μικροπολιτικους τοπικιστικους διαξιφισμους ενω ο νομος ειναι σαφης(???) οσον αφορα τα κριτηρια δημιουργιας νεων δημων.

αποπροσανατολισμος απο τα πραγματικα προβληματα (ειτε μιλαμε για καλλικρατη ειτε για καποδιστρια ειτε για οτι εχει να κανει με πολιτικη και κυβερνηση τελικα σε αυτον τον τοπο) της κακοχρηματοδοτησης,των χρεων, της κακης λειτουργειας, της ελλειψης προγραμματος και πορων κ.λ.π κ.λ.π)

και κλεινοντας...αν ειναι να αντιπαρελθουμε τον νομο και τον κανονισμο,γιατι να το κανουμε μη λαμβανοντας υπ οψιν τα περι ορεινοτητας και οχι τα περι χιλιομετρικης αποστασης και να μην προτεινουμε οοοολοι και να μην ξεσηκωθουμε , υπερ ενος (1) δημου στα Γρεβενα?(μηπως δεν εχουν να κερδισουν κατι οι του εμπορικου επιμελητηριου και οι ξενοδοχοι των γρεβενων?)

και

οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα αρχιζει το κακης ποιοτητας χιουμορακι, οι συκοφαντιες, οι λεονταρισμοι, οι κατινιες, οι μικροπολιτικες...οι Πασοκισμοι γενικα!



Eυρωπαϊκό Έτος για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού(κανετε κλικ στον συνδεσμο)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις πλουσιότερες περιοχές του κόσμου, ωστόσο 17% των Ευρωπαίων έχει περιορισμένα οικονομικά μέσα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά για τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται. 

Η φτώχεια συνδέεται συχνά με τις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου ο υποσιτισμός, η πείνα, η έλλειψη καθαρού νερού αποτελούν συχνά καθημερινή πρόκληση. Η Ευρώπη όμως επηρεάζεται επίσης από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή, αλλά παρόλα αυτά είναι απαράδεκτο. Η φτώχεια και ο αποκλεισμός ενός ατόμου ισοδυναμεί με την φτώχεια της κοινωνίας στο σύνολό της. Η Ευρώπη μπορεί να είναι ισχυρή μόνον εάν αξιοποιείται το πλήρες δυναμικό του κάθε ατόμου.

Δεν υπάρχει καμία θαυματουργή λύση για να σταματήσει τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα χωρίς εσάς. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και μεγαλύτερη ένταξη. Είναι η κατάλληλη στιγμή για το 2010, Ευρωπαϊκό Έτος κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μια βασική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική έννοια σε περιόδους κρίσης. Η λέξη «Ένωση» τα λέει όλα - είμαστε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η αλληλεγγύη αυτή δημιουργεί ένα δίχτυ ασφαλείας για καθένα και όλους μας.

Ορίστε μερικά από τα πράγματα που θα κάνουμε μαζί:
Θα ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή και την πολιτική δέσμευση από κάθε τμήμα της κοινωνίας των πολιτών να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, από ευρωπαϊκό σε τοπικό επίπεδο, δημόσιο ή ιδιωτικό
Θα εμπνεύσουμε κάθε ευρωπαίο πολίτη να συμμετάσχει στον αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
Θα δώσουμε φωνή στις ανησυχίες και τις ανάγκες των ατόμων που βιώνουν φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό
Θα συνεργαστούμε με την κοινωνία των πολιτών και μη κυβερνητικές οργανώσεις που αγωνίζονται για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
Θα βοηθήσουμε στην κατάργηση των στερεοτύπων και του στιγματισμού για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
Θα προωθήσουμε μια κοινωνία που στηρίζει και καλλιεργεί την ποιότητα ζωής, την κοινωνική ευημερία και ίσες ευκαιρίες για όλους
Θα ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και τη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

φλερταροντας με το πνευμα αντιλογιας θα ηθελα να καταθεσω μια σκεψη...
ολοι οσοι αντιτιθενται στην δημιουργια τριτου δημου στον νομο, το κανουν με το προσχημα οτι δεν θα αντεχε ενας μικρος δημος με κατοικους μονο...λενε...2000 να ανταπεξελθει στις απαιτησεις της νεας εποχης και απο την αλλη εκφραζουν την βεβαιοτητα τους οτι θα βουλιαξει η πολη των Γρεβενων (κατ επεκταση ο δημος Γρεβενων!)!
εγω γιατι καταλαβαινω οτι τρομοκρατηθηκαν οι κρατουντες και κατεχοντες της πολης, που μεχρι τωρα το μονο που τους ενδιεφερε ηταν να κλεβουν κοσμο απο τον ορεινο ογκο και να υποβαθμιζουν τις υπηρεσιες που προσφερονται εκει.
ειναι παραπανω απο πασιφανες οτι τους ενδιαφερει η κουταλα και το προσωπικο τους συμφερον και τιποτα αλλο...οπως γινοταν παντα εξαλλου!
οχι οτι οι επιχειρηματιες στο βουνο σκεφτονται διαφορετικα αλλα τουλαχιστον ειναι μια ευκαιρια να παρουν το μελλον στα δικα τους χερια να ειναι ανεξαρτητοι απο τα βαριδια των χρεων, των υπερχρεωσεων, της δυσκινησιας και δισκοιλιοτητας ενος δημου Γρεβενων και να μην περιμενουν χρηματοδοτησεις αποφασεις και μοιρασματα απο ανθρωπους που καθονται σε καρεκλες και και δεν εχουν επαφη με το βουνο παρα για να βολταρουν με υπηρεσιακα 4Χ4 και με δωρεαν καυσιμο!
οι 2 δημοι συμφερουν αποκλειστικα μερικους στα Γρεβενα και επ ουδενι το 99% των πολιτων οι οποιοι δεν εχουν να κερδισουν σχεδον τιποτα...

Ε?

Υ.Γ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ...κατα δηλωση αυτων που τις εχουν τουλαχιστον!

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

  23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010: Η ΧΩΡΑ ΕΑΛΩ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010


πολεμος για την κουταλα τελευταια στην μικρη μας πολιτεια με την ευκαιρια του καλλικρατη!!!!

ξεχναμε η δεν ενδιαφερομαστε καν για τα προβληματα που καταστρεφουν την κοινωνια μας και μας ενδιαφερει τι θα φαμε τι θα ποιουμε και τι θα αρπαξει ο κωλος μας και μονο αυτο!

δεν μας ενοχλει η μειωση των πενιχρων μισθων και των ελαχιστων εισοδηματων των συμπολιτων μας

δεν μας ενοχλει η αποξενωση και η μοναξια σε μια πολη σχεδον χωριο που θα επρεπε ολοι να γνωριζονται και να αλληουποστηριζονται

δεν βλεπουμε την κινητοποιηση στην κοζανη και στην πτολεμαιδα για την ελλειψη παιδιατρικης κλινικης και νοσοκομειων γενικα

δεν βλεπουμε τα προβληματα στην παιδεια μας και δεν ακουμε τους τριγμους στα σχολεια μας

(το SKAI ασχολειται δυο μερες με το θεμα της εκδρομης του 1ου γυμνασιου και τα κατα τα αλλα δημοσιογραφικα sites και blogs της πολης τυρβαζουν περιμενοντας μαλλον να τους αποσταλει ανακοινωση απο την δευτεροβαθμια η την νομαρχια)

δεν μας ενοχλει η αποχαυνωση και η μαστουρα που εχει καταστειλει ολους τους συμπολιτες μας τους νεοτερους και τους γεροντοτερους αλλα κυριως τα παιδια μας την νεολαια μας την πιτσιρικαρια μας!

στενοι δρομοι ανηλιοι αναμεσα σε τερατουργηματα 6 και 7 οροφων σκουπιδια και βρωμια ελαχιστοι χωροι πρασινου (οι εξης ενας...το απαξιωμενο και υποβαθμισμενο αλσος Θεοδωριδη-καστρακι) ανθρωποι πονηροι και μοναχοφαιδες χωρις ενδιαφεροντα και χωρις ανυσηχιες (παρα αυτες που εξαντλουνται στην κομματικοποιηση, την αρθρογραφια στα περι κουταλας και στα πιασιαρικα κοινα)

κανενας συλλογος καμια οικολογικη-καταναλωτικη-φιλοζωικη κ.τ.λ. οργανωση  τιποτα με φωνη κοινωνικη πολιτικη φιλοσοφικη!

αξιοι και μοναδικοι εκπροσωποι της μικρης μας κοινωνιας ο παππους με το καπελακι που βριζει και φωναζει επι παντος επιστητου και η κυριουλα που κυνηγαει κουταβια στα ακατοικητα χαμοσπιτα και εχει μετατρεψει το αυτοκινητο της σε κυνοκομειο φορεας στην θεση του φορεα!

και μην ξεχναμε μιλαμε για μια κοινωνια πολλων <<αξιολογων>> πολιτων γιατρων εισαγγελεων αστυνομικων δασκαλων και καθηγηταδων και αλλων επιφανων (αρκει να κοιταξει καποιος τις υπογραφες αυτων που αρθρογραφουν κατα καιρους αλλα και οσων ασχολουνται με τα κοινα-δες ΠΥΡΣΟΣ-ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ-ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ  κ.τ.λ)




Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση ημερήσιας και πολυήμερης εκδρομής

1. Για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών εκδρομών (ημερήσιων και πολυήμερων) απαιτούνται:
α. Απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων Καθηγητών του σχολείου, η οποία λαμβάνεται τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν από την πραγματοποίηση των πολυήμερων εκδρομών κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου και τουλάχιστον σαράντα (40) ημέρες πριν από την πραγματοποίηση των πολυήμερων εκδρομών κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Μαΐου, καθώς και δέκα πέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από την πραγματοποίηση των ημερησίων εκδρομών. Στην απόφαση ορίζονται απαραιτήτως:
α.α) Ο αρχηγός της εκδρομής που πρέπει να είναι μόνιμος εκπαιδευτικός.
α.β) Οι συνοδοί καθηγητές, που είναι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πλην των ωρομισθίων και σε αναλογία, ένας εκπαιδευτικός ανά τριάντα (30) μαθητές. Για τις εκδρομές με προορισμό το εξωτερικό η αναλογία ορίζεται σε έναν (1) εκπαιδευτικό ανά είκοσι (20) μαθητές.
α.γ) Η ημερομηνία αναχώρησης και επιστροφής.
α.δ) Ο τόπος όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή.
α.ε) Κάθε άλλη λεπτομέρεια προγραμματισμού της εκδρομής, ώστε να επιτυγχάνεται τόσο ο σκοπός της, που είναι εκπαιδευτικός και μορφωτικός, όσο και η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών.
β. Συμμετοχή στην εκδρομή των 3/4 του αριθμού των μαθητών της τάξης ή του σχολείου. Ειδικά για τις πολυήμερες εκδρομές των μαθητών των Τ.Ε.Ε. απαιτείται η συμμετοχή των 3/4 των μαθητών της τάξης ή του τομέα ή της ειδικότητας. Σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών στη Γ΄ τάξη είναι δυνατόν να πραγματοποιούν πολυήμερες εκδρομές μετά από σύμπραξη-συνεργασία με άλλα σχολεία και με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Δ.Ε..
γ. Υποβολή στο Διευθυντή του σχολείου υπεύθυνων δηλώσεων από τους κηδεμόνες των μαθητών, μέσα σε οριζόμενη από το Διευθυντή του σχολείου προθεσμία, με τις οποίες εγκρίνουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην εκδρομή, αφού προηγουμένως έχουν ενημερωθεί εγγράφως για το πρόγραμμα της εκδρομής και τις υποχρεώσεις των μαθητών. Οι ενήλικες μαθητές καταθέτουν οι ίδιοι την υπεύθυνη δήλωση.
δ. Έγκριση από το Διευθυντή της Διεύθυνσης ή τον Προϊστάμενο του Γραφείου Δ.Ε. για τις εντός του νομού εκδρομές και το Νομάρχη της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τις υπόλοιπες περιπτώσεις των εκδρομών, που πραγματοποιούνται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.
ε. Για να χορηγηθεί η έγκριση της εκδρομής πρέπει να πληρούνται όλες οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις και γι` αυτό κάθε σχολείο υποβάλλει έγκαιρα στα αρμόδια εγκριτικά όργανα τα εξής:
ε.α) Ακριβές αντίγραφο της απόφασης του Συλλόγου των Διδασκόντων Καθηγητών. 
ε.β) Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου ότι καλύπτεται ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετοχής των μαθητών βάσει των υπεύθυνων δηλώσεων των κηδεμόνων.
2. Με απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων Καθηγητών του σχολείου, εφόσον υπάρχουν σοβαροί λόγοι εξαιτίας των οποίων καθίσταται αδύνατη η πραγματοποίησή της εκδρομής στην ημερομηνία που είχε αρχικά αποφασιστεί, είναι δυνατή η πραγματοποίησή της σε άλλη ημερομηνία, αλλά εντός των προβλεπομένων 

Οργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών

1. Οι εκπαιδευτικές εκδρομές οργανώνονται από το σχολείο υπό την ευθύνη του Διευθυντή.

2. Ειδικά για τις πολυήμερες εκδρομές το σχολείο ζητά περισσότερες από μία κλειστές προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία. Με την προσφορά κατατίθεται από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

3. Για την αξιολόγηση των προσφορών και την επιλογή της καλύτερης συγκροτείται με Πράξη του Διευθυντή του σχολείου επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον ίδιο, ως πρόεδρο, δύο συνοδούς-εκπαιδευτικούς που ορίζονται από το Σύλλογο των Διδασκόντων Καθηγητών, έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εφόσον λειτουργεί τέτοιος σύλλογος, και από εκπροσώπους του Συμβουλίου ή των Συμβουλίων των μαθητικών κοινοτήτων που θα λάβουν μέρος στην εκδρομή, οι οποίοι εκπροσωπούνται με μία (1) ψήφο. από την παρούσα Υ.Α. χρονικών περιόδων. Στην περίπτωση αυτή ενημερώνεται το αρμόδιο για την έγκριση της εκδρομής όργανο.

3. Με έγκριση του Συλλόγου των Διδασκόντων Καθηγητών του σχολείου είναι δυνατόν να συμμετέχουν στην εκδρομή μέχρι και δύο (2) μέλη του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων, χωρίς σ` αυτή την περίπτωση να μειώνεται ο αριθμός των συνοδών καθηγητών.

4. Μετά την αξιολόγηση των προσφορών και την τελική επιλογή το σχολείο συντάσσει ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφεται από τα συμβαλλόμενα μέρη, στο οποίο περιλαμβάνονται απαραίτητα τα εξής:

α) Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
β) Όνομα ξενοδοχείου, κατηγορία, αριθμός δωματίων και κλινών και οι παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες.
γ) Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
δ) Κόστος της εκδρομής ανά μαθητή.

5. Οι Διευθυντές των σχολείων πριν από την πραγματοποίηση της εκδρομής, πρέπει να συνεννοούνται με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων αποζημίωσης των συνοδών καθηγητών και του αρχηγού.

6. Μετά τον προγραμματισμό των πολυήμερων εκδρομών το σχολείο με ευθύνη του Διευθυντή συμπληρώνει τον τυποποιημένο πίνακα των στοιχείων της εκδρομής του σχολείου σε ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΠ.Ε.Π.Θ., προκειμένου να ενημερώνονται οι υπηρεσίες άλλων Υπουργείων, οι Περιφέρειες και οι Νομαρχίες του τόπου προορισμού των εκδρομών, ώστε να λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και την τήρηση των διατάξεων που καθορίζουν τους όρους λειτουργίας των χώρων διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας.

7. Οι μετακινήσεις των μαθητών είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι όροι ασφάλειας για καθένα από αυτά.

8. Για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, η εκκίνηση των εκδρομών θα γίνεται από το χώρο του σχολείου, δεν θα πραγματοποιείται πριν από τις 6 π.μ., ενώ η άφιξη στον τόπο προορισμού ή η επιστροφή στο σχολείο θα πραγματοποιείται το αργότερο μέχρι τις 10 μ.μ., όταν η εκδρομή πραγματοποιείται οδικώς. Σε περίπτωση χρήσης δεύτερου μεταφορικού μέσου, είναι δυνατόν να διαφοροποιηθούν τα παραπάνω προβλεπόμενα χρονικά όρια εκκίνησης-άφιξης με απόφαση του Νομάρχη της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Επίσης κάθε είδους μετακίνηση των μαθητών στον τόπο διαμονής τους κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησης των εκδρομών θα γίνεται σε χρόνο σύμφωνο με το εγκεκριμένο πρόγραμμα της εκδρομής.


9. Πριν από την αναχώρηση ο Διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τον αρχηγό της εκδρομής και τους συνοδούς καθηγητές τονίζει στους μαθητές την ανάγκη για τη σχολαστική τήρηση του προγράμματος της εκδρομής και την υποδειγματική συμπεριφορά τους, έτσι ώστε να επιτευχθούν η ασφαλής μετακίνηση, διαμονή και ψυχαγωγία, καθώς και οι εκπαιδευτικοί στόχοι σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

10. Ο αρχηγός της εκδρομής φροντίζει να αναρτηθεί ευανάγνωστη πινακίδα με την ένδειξη «Σχολική Εκδρομή - (όνομα σχολείου)» σε εμφανή σημεία στο πρόσθιο και οπίσθιο μέρος του οχήματος, η οποία διατηρείται έως το τέλος της εκδρομής.

11. Η τήρηση του προγράμματος της εκδρομής καθώς και η ασφάλεια των μαθητών σε όλη τη διάρκεια της μετακίνησης, από την αναχώρηση μέχρι και την επιστροφή τους αποτελεί ευθύνη του αρχηγού της εκδρομής και των συνοδών εκπαιδευτικών, οι οποίοι επιπλέον οφείλουν να ελέγχουν τα έγγραφα καταλληλότητας του οχήματος και την πρόσφατη θεώρησή τους, την επαγγελματική άδεια οδήγησης του οδηγού του λεωφορείου και το όριο ταχύτητας, καθώς επίσης και να παρεμβαίνουν στις περιπτώσεις εκείνες που κρίνουν ότι η οδήγηση του οχήματος γίνεται επικίνδυνη ή παραβιάζεται το όριο ταχύτητας, ειδοποιώντας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

12. Οι χώροι που επιλέγονται για τη διαμονή, εστίαση και ψυχαγωγία των μαθητών πρέπει να διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας και να πληρούν τους όρους ασφάλειας και υγιεινής.

13. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή ανυπέρβλητης δυσκολίας που ίσως προκύψει κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ο αρχηγός απευθύνεται και ζητά τη συνδρομή του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας.

14. Ο τελικός έλεγχος των δαπανηθέντων για την εκδρομή χρημάτων, που προήλθαν από τυχόν πόρους των μαθητικών κοινοτήτων, γίνεται από το Διευθυντή του σχολείου.

15. Μετά το τέλος της εκδρομής ο αρχηγός σε συνεργασία με τους συνοδούς καθηγητές συντάσσει λεπτομερή έκθεση σχετικά με τη διεξαγωγή της, την τήρηση του προγράμματος και το βαθμό επίτευξης των εκπαιδευτικών στόχων αυτής. Επίσης αναφέρει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνει απαραίτητο, καθώς και τυχόν προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των εκδρομών. Η έκθεση υποβάλλεται στο Διευθυντή του σχολείου για ενημέρωση του ιδίου και του Συλλόγου των Διδασκόντων Καθηγητών και κοινοποιείται στο οικείο Γραφείο ή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Διευθυντής Δ.Ε. υποβάλλει συγκεντρωτική έκθεση των σχολείων της περιοχής ευθύνης του στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος με τη σειρά του συντάσσει την τελική έκθεση για τις Διευθύνεις Δ.Ε. της Περιφέρειας του και την υποβάλλει στο αρμόδιο Γραφείο του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

16. Στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ενημέρωση των σχολείων, τηρείται φάκελος εκδρομών, στον οποίο κατατίθενται από το Διευθυντή κάθε σχολείου:

α) Αντίγραφα των συμβάσεων των σχολείων με τα ταξιδιωτικά γραφεία.
β) Έκθεση, η οποία συντάσσεται από τον αρχηγό της εκδρομής και τους συνοδούς και η οποία αναφέρεται στην τήρηση των συμφωνηθέντων όρων από τα ταξιδιωτικά γραφεία.



Αγαπητέ υποψήφιε, Με μεγάλη μου χαρά σάς πληροφορώ ότι η αίτησή σας για το θερινό κύκλο μαθημάτων στο Σχολείο του Φόβου έγινε δεκτή. Όπως ήδη γνωρίζετε, το Σχολείο του Φόβου είναι ένα εξαιρετικά ιδιότυπο ίδρυμα το οποίο, υπό τη διεύθυνση της απόμακρης κυρίας Ουέλινγκτον, σκοπό έχει να εξαλείψει τις φοβίες των παιδιών μέσω ανορθόδοξων μεθόδων. Οι λιγοστοί γονείς, γιατροί, απόφοιτοι και εκπαιδευτικοί που γνωρίζουν την ύπαρξή μας διαφυλάσσουν τη μυστικότητά μας. Οι μαθητές μας επαφίενται στην εχεμύθεια των ανθρώπων αυτών. Εμείς συμβουλεύουμε θερμά όλους τους καινούργιους μαθητές και τις οικογένειές τους να συζητούν για το Σχολείο του Φόβου αποκλειστικά και μόνο μέσα στα όρια της οικίας τους, με την τηλεόραση να παίζει, τη βρύση να τρέχει και το σκύλο να γαβγίζει.

Τρίτη 20 Απριλίου 2010


και μετα απο πολυ καιρο ενα ανεκδοτακι μηπως και πολλαπλασιασουμε τα κλικ μας αν και....δεν ειμαστε δημοσιογραφικο ιστολογιο ουτε καν ειδησεογραφικο....ειμαστε ...ο,τι γουσταρουμε!

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ...

αποκλειουν μαθητη απο την εκδρομη λογω της καταγωγης του;

δολιος ή βλαξ...

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ποια θα είναι η απάντηση των Πασοκων στα σεναρια περι υποψηφιοτητων απο πλευρας Ν.Δ.

τι θα σηκωσει ο ιορδανης τωρα? (τα μανικια τα ειχε παντα σηκωμενα, το αναστημα του μονο σαν ανεκδοτο το σκεφτομαστε, το βιογραφικο του μας κανει και κλαιμε...μαλλον την μεγαλη απηχηση που εχει η υποψηφιοτητα του στους ΠΑΣΟΚους και οχι μονο δημοτες των Γρεβενων!!!)

το σιγουρο ειναι οτι κοπτονται πολυ εκει στο ΠΑΣΟΚ απο ολες τις μπαντες για το τι κανουν οι δεξιοι κατα τα αλλα ομοιδεατες τους και δεν μας μαρτυρανε τι θα κανουν αυτοι...

Τρίτη 13 Απριλίου 2010


ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ???

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΣΦ Π.Α.Ο.Κ. ΘΥΡΑ 4

"ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΜΑΛΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"

"Δεν μπορούμε να μην πάρουμε θέση για όσα ειπώθηκαν σε τηλεοπτική ζούγκλα στις 8/4/10 ώστε να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, πράγμα που είναι πρακτικά αδύνατο αφού για να σχολιάσεις 4 ώρες παπαρολογίας και ψεμάτων πρέπει να γράψεις βιβλίο. Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 από τον Σεπτέμβριο του 2007 έχει μία παρουσία σε τηλεοπτική εκπομπή και καμία σε ραδιοφωνική, παρόλο που είχε δεκάδες προτάσεις. Αυτό είναι συνειδητή επιλογή μας, γιατί γνωρίζουμε πως οι δημοσιογράφοι μπορούνε εύκολα να κάνουνε το άσπρο μαύρο και να διαστρεβλώσουνε τα όσα πεις και γιατί είμαστε απλοί οπαδοί και όχι TV star. 


Η μία φορά που βγήκε άτομο από την 4 να μιλήσει επώνυμα στην τηλεόραση ήταν σε μία εκπομπή που είχε θέμα το χουντικό νόμο Ορφανού και δεν ανεχόμασταν άλλο να γεμίζουν οι φυλακές με νέα παιδιά για αστείους λόγους, επειδή η κοινή γνώμη απαιτούσε αίμα για να ικανοποιηθεί. Την προηγούμενη εβδομάδα άτομο από την ζούγκλα επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε τη γνώμη του συνδέσμου για τη βία και τον εθνικισμό που δεν υπάρχει στα ελληνικά γήπεδα. Επειδή και πάλι έχει φουσκώσει το θέμα της βίας χωρίς λόγο, αποφασίσαμε να δεχτούμε την πρόταση. Ήρθε ένας δημοσιογράφος με μία κάμερα από τα γραφεία της 4, έκανε 3 ερωτήσεις και έφυγε. Ο σύνδεσμος εξέφρασε την πάγια θέση του ότι δεν υπάρχει βία στα γήπεδα, αλλά βία στην κοινωνία που μετουσιώνεται σε πολλούς χώρους (άραγε ποια βία ευθύνεται για τους 3 νεκρούς του Πάσχα από τα βεγγαλικά;), ότι το μονοπώλιο στην πρωτογενή βία το έχει αποκλειστικά το κράτος και ότι για τη βία ευθύνονται ισόποσα οι παράγοντες, οι δημοσιογράφοι, η αστυνομία και οι οπαδοί.

Η άποψη του συνδέσμου δεν ακούστηκε ποτέ, στις 10 λέξεις που ακουγότανε για τα γήπεδα οι 8 ήταν ψέματα και αντί αυτού βγήκαν κάποιοι ανώνυμοι σαλτιμπάγκοι με μπλε κασκόλ που έχουν φιλίες με τους αστυνομικούς και τους βαπτίσανε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τα τρομερά ντοκουμέντα για τον εθνικισμό των γηπέδων ήταν κάποιες προσωπικές φωτογραφίες, κάποια post στο διαδίκτυο και οι σαλτιμπάγκοι. Όσο για το πάνελ ήταν όλοι υπέροχοι. Μιλούσαν για τη βία στα γήπεδα αυτός που προσέλαβε έναν περούκα μπράβο που πυροβολούσε στη Φιλαδέλφεια με όπλο που είχε παράνομα στην κατοχή του (Β. Μητρόπουλος), ο Γιδόπουλος, ένας βουλευτής, ένας εκδότης και οι γκόμενες που παριστάνουν τις δημοσιογράφους και ομορφαίνουν το πάνελ του Μάκη.

Πραγματικά η τηλεόραση κάνει θαύματα. Με τη λογική τους, όταν φεύγανε τα καράβια με τους μαύρους από την Αφρική για τα σκλαβοπάζαρα, θα κάνανε ένα πάνελ και θα ρωτούσαν τη γνώμη του δουλέμπορα. Τελικά κάποια συνθήματα είναι διαχρονικά"



ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Την ολοκλήρωση ή συνέχιση οδικών έργων και υποδομών στο νομό Γρεβενών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, εξήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ωχχχ ερχεται ο Μαγκριώτης...ενας απο τους ειλικρινέστερους επισκεπτες της κυβερνησης, απο την εποχη που ηταν στην αντιπολιτευση εως τα τωρα.

ελπιζω να εχουμε και ενημερωση σχετικα με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ και για το αν ισχυει το χρονοδιαγραμμα, που ο ιδιος ειχε θεσει πριν ενα ακριβως χρονο, και επιτελους παραδοθει στην κυκλοφορια ενα εργο τοοοοσο σημαντικο για ολοκληρη την βορεια Ελλαδα αλλα και για την βαλκανικη.

θα εχει και καποιες απαντησεις φυσικα και για το τι κανει το υπουργειο του οσον αφορα στην προστασια της αρκουδας που οπου ναναι θα αρχισει να εχει εντονη δραστηριοτητα στην περιοχη περιξ του δρομου και πως σκεφτονται να αντικαταστησουν τον δευτερο ψευτικο φραχτη του Σουφλια με κατι ποιο ενδεδειγμενο σοβαροτερο και συγουρο

(ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ!!!)

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.

ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ''ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ'' ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΨΕΥΤΙΚΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ.

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΟΝΤΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ! (ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)*

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΟΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΡΕΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ Η΄ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΣΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ ΘΑ ΩΧΡΕΙΟΥΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑΚΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΤΟΥ ΜΗΝΑ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!

"Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΠΟΥΦΟΓΕΡΑΚΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ...ΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ''

ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟΟΟΟ???

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΨΕΥΤΑΡΑΔΩΝ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΔΙΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ 

*ΑΣΧΕΤΟ