Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010


ποιος ειπε:

Kαι τότε γιατί ψηφίζουν οι Bουλευτές κύριε υπουργέ· Yπάρχει κανένας λόγος· Aς ψηφίζει το ΔNT.

ποια να ειναι αραγε η απαντηση...


Διαγραφή μετά το "όχι" 

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετράει από χθες 156 βουλευτές.
Με μια αστραπιαία κίνηση, ο Γ. Παπανδρέου διέγραψε τον βουλευτή Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ Β. Παπαχρήστο, αμέσως μόλις εκείνος καταψήφισε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο.
Η ανακοίνωση της διαγραφής -4η μέσα σε 14 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- έγινε πριν ακόμη ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ενέργεια που δείχνει ότι στο Μαξίμου γνώριζαν από πριν την πρόθεσή του. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός, ο οποίος πήγε και ψήφισε στη Βουλή, θέλησε με την απόφαση της διαγραφής να αποτρέψει τυχόν αρνητικές ψήφους από άλλους βουλευτές του κόμματός του σε άρθρα του νομοσχεδίου. Για αρκετούς, η διαγραφή Παπαχρήστου αποτέλεσε έκπληξη: αφενός επειδή ο μέχρι χθες βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν στο παρελθόν από τους ένθερμους υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου και αφετέρου, επειδή
δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Η δήλωση
Με παραπομπή σε στίχους του Κ. Καβάφη ο Β. Παπαχρήστος άκουσε την ανακοίνωση της απόφασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή του:

«Κι αν την πολιτική δεν μπορείς να την κάνεις όπως τη θες, τούτο προσπάθησε μόνον, μην την εξευτελίζεις..», ανέφερε στη δήλωσή του.

Ο κ. Παπαχρήστος, προερχόμενος από την Αριστερά, ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΕΞ, που παρά την προσωπική σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να εκτεθεί στη λαϊκή ψήφο

Δεν υπάρχουν σχόλια: