Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Μια από τις πρώτες αναρτήσεις του ιστολογίου ήταν οι πιέσεις που ασκούν οι μικροσυντεχνίες στους μικροπολιτικούς άρχοντες του τόπου είτε μέσω προσωπικων πιέσεων είτε μέσω των μικροΜΜΕ της πόλης μας είτε και μέσω τραμπουκισμών.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντίδραση των συμπαθών κατά τα άλλα ΤΑΞΙτζήδων στο δημοτικό εκείνο συμβούλιο που αφορούσε την αστική συγκοινωνία της πόλης...(και γίνεται ακόμα χαρακτηριστικότερο αν συνδίαζε κανείς το ύφος και τον τσαμπουκά των ομιλούντων εκπροσώπων και όχι μόνο)

'Αλλο παράδειγμα είναι ο ''στολισμός'' της πόλης μας με τα κακόγουστα μανιταροαγάλματα και την εμμονή κάποιων που αντιπροσωπεύουν όλους μας με το...συγκεκριμένο άθλημα!!!!(οι κυνηγοί ας πούμε είναι κατά μπολύ περισσότεροι και αν διοχετεύαμε την ίδια ενέργεια σε αυτόν τον τομέα πόσοι θα ερχόταν σε μια συγγέντωση τους - δες Εβρος - και το άγαλμα της θεας Αρτέμιδος με το ελάφι της θα ήταν μακράν ομορφότερο)

Να μιλήσουμε για τον Εμπορικό σύλλογο που εναντιώθηκε με νύχια και με δόντια στην δημιουργία εμπορικού κέντρου στην κεντρικότερη των πλατειών μας όχι για το οφθαλμοφανές,( ότι είναι τελείως κουφό να χαρίζουμε κεντρικές πλατείες σε ιδιώτες) αλλά για να μην μικρύνει το κομμάτι της πίτας που τους αναλογεί με κάθε κόστος.

ααα έχουμε και τον Τσαπατσά... ότι και να πει κανείς είναι λίγο!!!

και κάθομαι και μετράω ...παχιά παχιά...με κύνδινο να μην είμαι ακριβης και ρωτάω...πόσοι είναι αυτοί που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες από τους 15.000 περιπου κατοίκους της πόλης?

τι επενδύσεις έχουν κάνει?

ποιοί είναι αυτοι οι φίλοι που τους βοηθούν?

Τι προσφέρουν στην υπόλοιπη πόλη και τι στις τσέπες τους?

και για να μήν γκρινιάζουμε μόνο χωρις προτάσεις έχω μια...

ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (ΚΑΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ) ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ, ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Τι απάντησε λοιπόν ο πρόεδρος του μουσείου της Ακρόπολης?

ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΤΟΥ κ.ΓΑΒΡΑ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ, ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗς ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙ ΤΙς ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ (Στο φιλμακι του κ.Γαβρά)

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΦΙΛΜ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ (μεχρι στιγμης δεν διαφαίνεται παρέμβαση της εκκλησιας στον Υπουργό) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΚΩΛΟΦΙΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΦΗΜΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟ ΞΑΝΑΚοΙΤΑΞΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΚΗΝΩΝ ΟΠΟΥ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΑΕΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕς ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΗΓΕς ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥς (φιγούρες στο φιλμακι του κ.Γαβρα που κατα ''συμπτωση'' παραπέμπουν συνειρμικά στους παπάδες της σημερινης εποχης) Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗς ΕΠΟΧΗς ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ.

ειπε επισης ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΓΑΒΡΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙ ΑΥΤΟ.

ΑΝ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΥΠΕΝΘΗΜΙΣΩ:ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η wikipedia?

Στις εκλογές του 1996 κατήλθε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας.

καλα αυτοι οι δεξιοι ειναι μαλάκες τελικά...κρατάνε πρόεδρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης έναν πρωην βουλευτη του ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο επιεδη είναι καταξιωμένος ιστορικος και καθηγητής???

είπαμε αξιοκρατία ρε παιδια αλλα οχι και αυτό!!!!!

Αλλα και αυτός ο παλιοΠΑΣΟΚος πήρε στην πλάτη του την ΤΕΡΑΣΤΙΑ (κατα την κ.Δαμανάκη) πολιτική ευθύνη του υπουργού πολιτισμού μόνο και μόνο για να μην συμφωνήσει με ένα μικροπολιτικό συμφέρον και να μην γίνει παιχνίδι και καραγκιοζάκι όσων παίζουν με τα ιερά και όσια προκειμένου να αρπάξουν την εξουσια???????????

Ο Δημήτριος Παντερμαλής είναι Καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε επίσης βουλευτής. Είναι περισσότερο γνωστός ως υπεύθυνος των ανασκαφών στο αρχαίο Δίον, τις οποίες είχε ξεκινήσει ο Μανόλης Ανδρόνικος.

Γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα του ΑΠΘ και έπειτα στη Φιλοσοφική Σχολή, στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Στη συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση στο πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ στη Γερμανία, του οποίου αναγορεύτηκε διδάκτορας το 1968. Μετά την πτώση της χούντας, το 1979 έγινε καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας. Είναι διευθυντής του νέου μουσείου Ακρόπολης. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘ 70 ο Δημήτρης Παντερμαλής ορίστηκε υπεύθυνος για τις ανασκαφές στο Δίον. Αποκάλυψε σημαντικά γλυπτά και λατρευτικούς χώρους του θρησκευτικού και πολιτιστικού κέντρου της αρχαίας Μακεδονίας.

Στις εκλογές του 1996 κατήλθε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας.

πηγή:wikipedia

δυο πληροφορίες κατέφτασαν στα...κεντρικα του greveniotika.blogspot.com

1. την λύση θα δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος (και την ανακούφιση στα ΠΑΣΟΚακια ) και θα δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την δεύτερη συνεχόμενη θητεία....οπότε θα έχουμε μια συγκάληψη της συνταγματικής εκτροπής (για να χρησιμοποιήσω βαριές τύπου ΜΜΕ κουβέντες)

2.η γρίπη των γουρουνιών (και μεταφορικά) δεν θα φτάσει ποτέ στα Γρεβενά και τα μεγαλοκάναλα αν είχαν τσίπα θα έκαναν γαργάρες με tamiflou (μιας και θα περίσευε) το φθινόπωρο αλλά όλο και κάποιο ΠΑΣΟΚοσκάνδαλο θα έχουν να ασχοληθούν και να μας ταίσουν

υ.γ. τελικά είναι καλό για τα υπερχρεωμένα Ελλήνικα νοικοκυριά που έπεσε το ποσοστό δανειοδότησης από τις τράπεζες ή δεν θα κινείται η αγορά από την έλειψη ρευστού που δημιουργουν οι τράπεζες και η κυβέρνηση με τα...''χαράτσια" της????

είναι καλό που ενώ έχεις 130 τετραγωνικά σπίτι δηλώνεις στην εφορία 90

υποχρεώνεις 1.000.000 έλληνες οδηγούς (το μαχαίρι στο λαιμό) να αλλάξουν αυτοκίνητο αυξάνοντας τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους κατά 50 euro θρασύτατα μάλιστα αφού ξεκινάς και πρόγραμμα απόσυρσης δίνοντας μόνο 2.500 euro (το 20% από ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο δλδ)

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ????

να τους μαλώσουμε τους τούρκους μέσω των εταίρων μας στην Ευρώπη και με ποιο ύφος και τόνο

να δημιουργήσουμε χώρους υποδοχής και φιλοξενείας λαθρομεταναστών, να τους αφήσουμε στους άθλιους αυτοσχέδιους καταυλισμούς που έφτιαξαν μόνοι τους και στα κτίρια που έχουν καταλάβει, να τους απελάσουμε στις χώρες τους η να τους δώσουμε Ελληνική υπηκοότητα και ιθαγένεια (όπως κάνουν οι αμερικάνοι στους μεξικάνους π.χ.) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ...ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ

να κλείνουμε την βουλή πριν τις εκκλογές και πόσες μέρες 22, 11, 40 και σε ποιές περιπτώσεις?

να κλείνουμε την βουλή το καλοκαίρι και ποιά καλοκαίρια?

να κάνουμε πρώορες εκκλογές η να περιμένουμε να τις προκαλέσει κάποιος άλλος?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ?

ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ?

ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ?

ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙΟ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ Η ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ? (ίσιαξαν τα υποβρύχια Ακη?)

ποιος ειναι Θεός ο Καραμανλής η Μελίνα και οι δύο η κανένας απο τους δύο?

ποιος δικαιούται να καταθετει στεφάνι στον Γράμμο και στο Βίτσι το ΛΑΟς το ΚΚΕ και οι δυο, κανένας απο τους δύο?

σε ποιον απαγορεύεται να φοράει κουκούλα και να πετάει μολοτωφ, στους αντιεξουσιαστες(αναρχικούς), στους χρυσαυγίτες(φασίστες), σε κανέναν από τους δύο η και στους δύο

και άλλες ειδήσεις ερωτήσεις απορίες προσεχώς....και συνεχώς

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Προσθαφαιρέσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον απο το Δεξί Εξτρέμ:

'Αντιγράφουμε από την Καθημερινή 26.04.2009 για το «σκάνδαλο των ομολόγων»

«(ΟΜΟΛΟΓΑ) Οι πραγματικές απώλειες, όπου περιλαμβάνεται η επαναγορά των τόκων από το κράτος, καθώς επίσης και οι προμήθειες που εξασφάλισε η λεγόμενη παρέα του Λονδίνου για τη μεσολάβησή της, αγγίζουν τα 45 εκατομμύρια ευρώ 

Τελικά το «σκάνδαλο των ομολόγων» στοίχισε μόνο τους τόκους των 200 εκατ. τους οποίους κατέβαλε το Δημόσιο στα Ταμεία... τα άλλα που λέει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Αλαφούζου, για προμήθειες στο Λονδίνο κ.λπ είναι παραπληροφόρηση μιας και μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν ότι η JP Morgan, μετά από παρέμβαση της Κυβέρνησης, επέστρεψε και τα 200 εκατ. και δεν κράτησε καμία προμήθεια»...
Ας δεχθούμε όμως για την οικονομία της συζήτησης ότι το κόστος του «σκανδάλου των ομολόγων» ήταν
45 μύρια

Για το «σκάνδαλο Βατοπαιδίου» δεν θα χρησιμοποιήσουμε την εκτίμηση της φυλλάδας του Μπόμπολα που προκειμένου να βγάλει τις απώλειες 1,5 δις ευρώ μας λέει ότι στην Έδεσσα πχ. πωλείται το στρέμμα 200.000 ευρώ!!! Θα χρησιμοποιήσουμε την έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, η οποία περιλαμβάνεται στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση, όπως αναφέρει το ίδιο φύλλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ....
«σύμφωνα με την έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή και με βάση τις αντικειμενικές αξίες που δίνουν οι κατά τόπους εφορίες, τότε οι απώλειες για το κράτος αγγίζουν τα 39 εκατομμύρια ευρώ»

Θα παραβλέψουμε επίσης τις εκτιμήσεις της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που κάνει λόγο για 900 εκατ. ευρώ, προκειμένου να της βγούνε τα νούμερα, μιας και δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια απόκλιση μεταξύ αντικειμενικών αξιών και εμπορικών ειδικά μετά τις αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών τα τελευταία χρόνια...

Τέλος παρόλο που οι φυλλάδες συνεχίζουν να μιλάνε για απώλειες, δεν θα πούμε ότι στο «σκάνδαλο Βατοπαιδίου» ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Ας δεχθούμε λοιπόν και πάλι, για την οικονομία της συζήτησης, ότι το κόστος του «σκανδάλου Βατοπαιδίου» ήταν

39 μύρια

Έχουμε λοιπόν «δύο καραμπινάτα σκάνδαλα που κόστισαν» (είπαμε για την οικονομία το δέχομαι και δεν λέω «δεν κόστισαν» :)) όπως λέει το ΠΑΣΟΚ

45 μύρια +39 μύρια = 84 μύρια

Τώρα που ξέρουμε ότι αυτά κόστισαν 84 μύρια 
για να δούμε και τι μας κόστισε η πώληση του χρυσού...

Από την πώληση του χρυσού τότε ο Κινέζος πήρε 200 εκατ. ευρώ. Δηλ. πούλησε 20 τόνους χρυσού ή 20.000 κιλά ή 643.000 ουγγιές, προς 10.000 ευρώ το κιλό ή 10 ευρώ το γραμμάριο ή 311 ευρώ την ουγγιά...

311 ευρώ την ουγγιά... σήμερα ξέρετε πόσο έχει η 1 ουγγιά;
Κρατηθείτε... 

950 $ ή 670 ευρώ!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΞΙΖΑΝ ΟΙ 20 ΤΟΝΝΟΙ ΧΡΥΣΟΥ
ΠΟΥ ΤΟ 2003 ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ 200 ΕΚΑΤ;

431 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ!!!

ΤΑ 231 ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΜΥΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ;

Ο ΚΙΝΕΖΟΣ... Ή Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ;
«Κύριε Πρόεδρε,
Λυπούμαι διότι, με την επιστολή σας, αποδεικνύετε είτε άγνοια είτε πρόθεση κομματικής προσέγγισης σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Η Κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πήρε όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα κατά τρόπο, μάλιστα, που η χώρα μας έλαβε εύσημα από τον Π.Ο.Υ. Είναι η πρώτη στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε προληπτικό έλεγχο στα αεροδρόμια και τις εισόδους της, ενημερώνοντας συγχρόνως τους επισκέπτες αλλά και τους πολίτες της με ειδικά έντυπα. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων για την ενημέρωση τόσο των ευπαθών ομάδων όσο και του συνόλου του πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά τις βασικές εισηγήσεις σας θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι αποτελούν, ήδη, πραγματικότητα. Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση πανδημίας έχει αναπτύξει η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε με το παρελθόν, από το 2005. Το Σχέδιο αυτό έχει, ήδη, επικαιροποιηθεί για την αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης από τον Μάιο του 2009 και έχει τεθεί σε τελική διαβούλευση από το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά και σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το Σχέδιο, το οποίο, βεβαίως, θα προσαρμόζεται και θα εμπλουτίζεται ανάλογα με τις εξελίξεις, πρόκειται να επικυρωθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή, που συνεδριάζει για δεύτερη φορά την ερχόμενη εβδομάδα, και θα σας δοθεί αμέσως.

Δεν κατανοώ γιατί αγνοείτε ακόμη και τη λειτουργία Διυπουργικής Επιτροπής, την οποία συγκάλεσα για πρώτη φορά στις 2 Μαΐου 2009, και εισηγείστε τώρα τη συγκρότησή της, δηλαδή τρεις μήνες περίπου μετά. Θα έπρεπε επίσης να μη λησμονείτε ότι, για όλα αυτά τα θέματα, ο Υπουργός Υγείας έχει ήδη ενημερώσει την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Σας πληροφορώ ότι θα επανέλθει, την ερχόμενη εβδομάδα και, φυσικά, όποτε χρειαστεί στο μέλλον.

Είναι αυτονόητο ότι ο ισχυρισμός σας για υποτιθέμενη «έλλειψη σχεδίου», καθώς και ο ισχυρισμός σας ότι η Χώρα μας είναι, δήθεν, «περισσότερο ευάλωτη» βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι όχι μόνον αβάσιμοι, αλλά και κινδυνολογικοί. Θεωρώ, επίσης, ατυχή και προϊόν κομματικής σκοπιμότητας την αναφορά σας ότι «μια πανδημία με συμπτώματα ήπιας μορφής, θα εξελιχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες... για την υγεία των πολιτών και τη λειτουργία της χώρας».

Είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται αβασάνιστα υιοθέτηση ακραίων σεναρίων. Αυτή η στάση σας σήμερα αδικεί και την ωριμότητα της Κοινωνίας, το κύρος των επιστημόνων μας και την ικανότητα των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και τις εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών.

Καταλήγοντας θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι δεν αρνούμαστε - αντιθέτως μάλιστα - ούτε τη συμβολή, ούτε τις ιδέες κανενός. Είναι, όμως, θλιβερό να επιχειρείται τη στιγμή αυτή η εκμετάλλευση ενός τέτοιου ζητήματος για κομματικές σκοπιμότητες».

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Το «συμφέρον του τόπου» και το «Do ut des» 

Συμπληρώνοντας σήμερα τριανταπέντε χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας, στον τόπο που γεννήθηκε , καλό θα ήταν πέραν από την τιμή στους χιλιάδες αγωνιστές που πάλεψαν για την ελευθερία, να την αφιερώναμε και στην αναρρίπιση της μνήμης μας και στην διδαχή που προκύπτει απ` αυτή την διεργασία.

Η 24η Ιουλίου του 1974 δεν ήταν μοναχά η απαρχή της Μεταπολίτευσης και το τέλος της δικτατορίας , αλλά και το τέλος μιας μακράς περιόδου πολιτικής ανευθυνότητας, συνέπεια της οποίας ήταν η χούντα των συνταγματαρχών.

Η κατάλυση της Δημοκρατίας δια των όπλων ήταν η φυσική εξέλιξη της υποταγής του εθνικού και συλλογικού συμφέροντος σε εφήμερες σκοπιμότητες, της μυωπικής πολιτικής της απαξίωσης, των ακροτήτων, του μηδενισμού και του αδυσώπητου αριβισμού.
Αυτό δεν θα πρέπει να διαλανθάνει της μνήμη μας και να την καταστεί κενή και βαρύτατα ασθενή. Γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον.

Βασικό θεμέλιωμα της Μεταπολίτευσης υπήρξε η οριστική λύση στο πολιτειακό ζήτημα και η απόκτηση του πιο δημοκρατικού και προοδευτικού Συντάγματος στην Ιστορία μας.
Αυτοί είναι οι δύο πυλώνες επάνω στους οποίους εδράζεται ολόκληρο το οικοδόμημα της Δημοκρατίας μας.Οποιαδήποτε καταστρατήγησή τους ...επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους.

Το υπογραμμίζω αυτό γιατί, τις ημέρες αυτές, έχει έρθει στην επιφάνεια ένα κρισιμότατο ζήτημα. Το ΠαΣοΚ, μας λέει ότι «το συμφέρον του τόπου είναι πάνω από κάθε νομικό κείμενο, ακόμη και το Σύνταγμα».
Με αυτή την φασίζουσα ( μη σας τρομάζει η λέξη , θα την εξηγήσω) νοοτροπία , το ΠαΣοΚ δεν μας λέει ποιο είναι το συμφέρον του λαού, με τι κριτήρια χαρακτηρίζεται αυτό και ... από ποιον.

Χαρακτηρίζεται μήπως με μικροπολιτικά μυωπικά γυαλιά; Μα μέσα από αυτά τα γυαλιά όλοι οι δικτάτορες -και πάντα για το ...«συμφέρον του τόπου»-δεν έχουν καταλύσει την Δημοκρατία; Αυτό δεν υπήρξε πάντα το άλλοθι τους;
Για το «συμφέρον του τόπου» δεν κατέλυσαν το Σύνταγμα ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι , ο Νάσερ , ο δικός μας Παπαδόπουλος, εγκαθιδρύοντας στυγνές δικτατορίες;

Για το «συμφέρον του τόπου» ο ανεκδιήγητος Μπους δεν κατέλυσε το Σύνταγμα των ΗΠΑ εγκαθιδρύοντας το κράτος τρομοκράτη της Παγκόσμιας Κοινότητας;
Για το «συμφέρον του τόπου» ο αντιπρόεδρός του Ντίκ Τσένι ( όπως αποκαλύπτεται σήμερα) δεν καταστρατήγησε το Σύνταγμα των ΗΠΑ με τις μυστικές πολιτικές δολοφονίες της CIA ;
Το «συμφέρον του τόπου» δεν επικαλούνταν τα γεράκια του Μπους για τη χρήση σκληρών ανακριτικών μεθόδων τις οποίες απαγόρευε το Σύνταγμα , όπως ο εικονικός πνιγμός;

Βλέπουμε λοιπόν ότι «το συμφέρον του τόπου που είναι πάνω από κάθε νομικό κείμενο, ακόμη και το Σύνταγμα», χρησιμοποιήθηκε ως ...«φερετζές» μοναχά από ανθρώπους που επέφεραν δεινά για τον τόπο τους.
Ας προσέχει λοιπόν το ΠαΣοΚ γιατί η απόπειρα ευτελισμού των θεσμών, αποτελεί ακραία ανευθυνότητα, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Όσο για τις εκλογές, η Δημοκρατία , το Σύνταγμα και οι Νόμοι προβλέπουν τετραετή θητεία για κάθε κυβέρνηση. Εκτός εάν αυτή χάσει την δεδηλωμένη. Όχι όμως μέσω των ...γκάλοπ , αλλά βάσει των οριζομένων διαδικασιών. Πρόταση δυσπιστίας την ονομάζουν. Κοντά είναι ο χειμώνας.

Άλλωστε το έκανε το 2007 για να αποφύγει το άρθρο 16 και την ψήφιση του από ισχυρή ομάδα βουλευτών του. Το έκανε και το 2008 μόλις έξι μήνες μετά την επανεκλογή της ΝΔ , ως προϊόν ανταγωνισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όχι και τώρα; Γιατί θέλει να ευτελίζει το Σύνταγμα; Έχει επίγνωση που οδηγούμαστε με αυτή του την πράξη;

Πρόταση δυσπιστίας λοιπόν εάν θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει την δεδηλωμένη.Αυτό ορίζει σαφώς το Σύνταγμα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Η Προεδρευομένη Δημοσκοπική Δημοκρατία όπου βασιλεύει το «Do ut des» δεν υφίσταται παρά μόνο στα δελτία των οκτώ! 

 από politis-gr 
Κυβερνητικά μέτρα για μείωση ρύπων και απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων

Μέτρα για τη μείωση των ρύπων συζήτησε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργούΚ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σουφλιάς ανέφερε ότι θα επιβληθούν περιβαλλοντικά τέλη για τα αυτοκίνητα, τέλη τα οποία θα καθορίζονται ανάλογα με την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα. Τα καθαρά ΙΧ θα έχουν μείωση τελών, είπε, ενώ τα πιο ρυπογόνα θα αυξηθούν από 50-150 ευρώ. Το 2010 θα ισχύσουν τα νέα τέλη και αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα τα πληρώσουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Επίσης, ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων, με κίνητρα που θα θεσπιστούν, αλλά και επιπλέον κίνητρα για την αγορά καινούργιων ΙΧ, με άδεια κυκλοφορίας μετά το 2005.

Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς και η χρηματοδότηση προγράμματος θα γίνει από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, αλλά και την αύξηση των εσόδων του κράτους, λόγω της αύξησης ζήτησης των ΙΧ. Το πρόγραμμα θα ισχύσει από το 2009 έως το 2012.
Από το Σεπτέμβριο του 2011 θα θεσπιστεί πράσινος δακτύλιος και τα αυτοκίνητα που έχουν χαμηλούς ρύπους από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και κάτω, θα κυκλοφορούν συνεχώς. Τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν πριν το 1995 δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν εντός του δακτυλίου τις ώρες που ισχύει, ενώ για τα ενδιάμεσα οχήματα θα ισχύσει το μέτρο των μονών - ζυγών.
Ο κ. Σουφλιάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διευρυνθούν τα όρια του δακτυλίου, αλλά απέκλεισε κατηγορηματικά προτάσεις για δημιουργία διοδίων και κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων ΙΧ.
Στόχος είναι, το 2012 να μειωθούν οι ρύποι κατά 25-35% και το 2015 έως 60%.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Το σάπιο πολιτικό-μιντιακό καθεστώς. 

Είναι απορίας άξιο το πόσο αρμονικά μερίδα πολιτικού κόσμου και ΜΜΕ υπόκεινται στην ίδια λογική της ευκολίας , της δημαγωγίας και του λαϊκισμού.
Αποδεικνύουν καθημερινά ότι ανήκουν στο ίδιο παρασιτικό και παθογόνο μοντέλο με τα τεράστια ελλείμματα ποιότητας, που απευθύνεται στην ίδια παθητική και χειραγωγημένη «μάζα» πολιτών.

Κάποια δελτία ...«ειδήσεων» βρήκαν στη υπόθεση Βλαστού ....το βραζιλιάνικό alter ego τους, και κάποιοι πολιτικοί τις εκφυλιστικές ροπές τους.

Όπως στις μεταγλωττισμένες βραζιλιάνικές σαπουνόπερες , έτσι και εδώ χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και ηθοποιοί . Ξεπερνώντας το οξύμωρο της συγκεκριμένης υπόθεσης όπου οι... ηθοποιοί (των ΜΜΕ) χρησιμοποιούν ...ηθοποιούς, συνεχίζω.

Καθημερινά μας βομβαρδίζουν με επιλεγμένα αποσπάσματα από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ.
Οι ηθοποιοί λοιπόν διαβάζουν ή μάλλον ερμηνεύουν τους διαλόγους των περίπου 90 CD που έφτασαν στα χέρια των ΜΜΕ προτού καν οι συνήγοροι υπεράσπισης παραλάβουν την ογκώδη δικογραφία.

H Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έγινε- χωρίς φυσικά να το επιδιώξει ως υπηρεσία αφού οι διαρροές προήλθαν από το πράσινο υπόγειο εσωτερικό της-, ο ....χορηγός επικοινωνίας αυτής της χαμηλού κόστους τηλεοπτικής παραγωγής και πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Έτσι σιγά αλλά σταθερά μας εμπεδώνουν την νοοτροπία τηλενουβέλας. Η μεγάλη του Φώσκολου σχολή αλώνει δελτία ειδήσεων και πολιτικές συνειδήσεις.

Αντί για δημοσιογραφική έρευνα σε βάθος όπου ,όλως τυχαίως, θα ανακάλυπταν πράματα και θάματα και θα έβλεπαν πως ..βλάστησε ο Βλαστός από το 1994 και με τις πλάτες ποιων πολιτικών , μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοεργολάβων δημοσίων έργων( olympia.gr) ,το σύνολο των ΜΜΕ και σημαντική μερίδα του πολιτικού κόσμου πρασινίζουσας διάθεσης και κατάστασης, προτιμούν να μας τροφοδοτούν με σκουπίδια παραπληροφόρησης.

Το πράσινο πολιτικό-μιντιακό καρτέλ προσφέρει με επένδυση σαπουνόπερας εύκολες και ανέξοδες εκτονώσεις, αποσυμπιέσεις και εξιλαστήρια θύματα. Παρέχουν στο φιλοθεάμον κοινό σενάρια και ταινίες που έχουμε ξαναδεί με ...διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Πικρό αναδύεται το ερώτημα: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν;».Τα στοιχεία αυτά της απογοήτευσης και της εμφραγματικής δυσφορίας οδηγούν το κοινωνικό σύνολο στον μηδενισμό.

Σε αυτό το αμάλγαμα λοιπόν του πολιτικού λαθρεμπορίου, μιντιακού παρωπιδισμού και μιας κοινωνίας απογοητευμένης αλλά και στρεβλωμένης σε σημείο αλληλοενοχής και αλληλοαποδοχής, εγώ θα επιμένω να τραγουδώ Νιόνιο :«Μέρες καλύτερες θα 'ρθούν, το λέει το ένστικτό μου, αυτό το κάτι μέσα μου, το εντελώς δικό μου».

από politis-gr 

Στο 8,9% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη το Μάρτιο, από το αναθεωρημένο προς τα άνω 8,7% τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσίας (Eurostat). Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός σταθεροποιήθηκε στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 0,6%. 

 
Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2008, το ποσοστό ανεργίας - σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση - στην ευρωζώνη είχε διαμορφωθεί στο 7,2%. 

Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη των 27 ανήλθε, εξάλλου, στο 8,3% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, από το επίσης αναθεωρημένο προς τα άνω 8,1% τον περασμένο Φεβρουάριο. Το Μάρτιο του 2008, το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ είχε διαμορφωθεί στο 6,7%. 

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας σημειώθηκε στην Ολλανδία (2,8%) και τα υψηλότερα στην Ισπανία (17,4%), τη Λετονία (16,1%) και τη Λιθουανία (15,5%). 

Οι εκτιμήσεις της Eurostat κάνουν λόγο για το ότι ο αριθμός των ανέργων στην E.E. ανήλθε το Μάρτιο σε 20,154 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 626.000 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2009, εκ των οποίων τα 14,158 εκατομμύρια στην ευρωζώνη – ήτοι αύξηση κατά 419.000, σε μηνιαία βάση. Σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2008, ο αριθμός των ανέργων στην Ευρώπη των 27 αυξήθηκε κατά 4,061 εκατομμύρια και κατά 2,816 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

η Eurostat ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Συρρίκνωση ρεκόρ σημείωσε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο πρώτο τρίμηνο του 2009 μιας και στις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά -2,5% από το τέταρτο τρίμηνο του 2008 και κατά -4,9% σε ετήσια βάση.Η Ελλάδα (0,3%) μαζί με την Κύπρο (1,5%) και την Πολωνία (1,9%) είναι τα μόνα κράτη μέλη της ΕΕ με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

«Κάθε πέρυσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα» λέει ο σοφός λαός. Στον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει, οι δείκτες της καθημερινότητας παρουσιάζουν με τον πιο εύληπτο τρόπο το ότι η ζωή των πολιτών χρόνο με το χρόνο δυσκολεύει. 

ΠΟΤΕ;;;

* Το 22% του πληθυσμού ζει υπό τη διαρκή απειλή της φτώχειας.

* Το 10% είναι άνεργοι.

* Ο μέσος μισθός είναι 500 ευρώ.

* Η μέση σύνταξη είναι 400 ευρώ (η σύνταξη του ΟΓΑ είναι 130 ευρώ).

* Η μέση τιμή ενοικίου κατοικίας 80 τ.μ. είναι 420 ευρώ.

* Περισσότερα από 5.000 άτομα στην Αττική είναι αποκλεισμένα από κάθε μορφής στέγη και κοιμούνται στο πεζοδρόμιο, σε πάρκα ή σε ξενώνες... 

* Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους στους χώρους εργασίας περίπου 100-120 άτομα, μένουν ανάπηροι 100, τραυματίζονται 18.000.

* Ο πληθωρισμός έκλεισε για το 2002 στο 3,6%.

* Τα στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν 40% το 2002.

* Περισσότερα από 3,3 δισ. ευρώ έχουν χάσει οι καταθέτες από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

* Το μέσο επιτόκιο ταμιευτηρίου έχει διαμορφωθεί στο 1,4% από 3% τον Ιανουάριο του 2001.


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΙΑ- 05/01/2003

ΠΟΤΕ;;;


Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

                                             ειδησούλες

  • Θετικές οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση στα Επτάνησα
  • Πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων στο Γ΄ ΠΕΠ η Θεσσαλία
  • Παπαθανασίου: «Ικανοποιητικά» κρίθηκαν τα μέτρα από την Ε.Ε. 
     Ακόμα και αν το έλλειμμα του 2010 παρουσιάσει μικρή απόκλιση, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, η Ε.Ε. θα δείξει κατανόηση.

  • Αισιόδοξοι οι μάνατζερ των μεγάλων επιχειρήσεων για την οικονομία 
     Σύμφωνα με έρευνα, οι CEOs θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση παρουσιάζει στασιμότητα, εκδηλώνουν, όμως, αυξημένη αισιοδοξία για την πορεία της εταιρεία τους το επόμενο έτος.

  • Διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης του εμπορίου της Ελλάδας με χώρες της Μεσογείου
Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και οι επιδράσεις της στην εγχώρια αγορά αποτελούν τον κύριο λόγο που ο επίσημος πληθωρισμός στη χώρα μας παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Τον Ιούνιο η υποχώρηση σε ετήσια βάση αφορούσε τα εξής προϊόντα και υπηρεσίες:
Πετρέλαιο θέρμανσης -36,4%
Καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη) -16,8%
Γάλα νωπό παστεριωμένο -12,3
Αυτοκίνητα -10,3%
Ελαιόλαδο -4,8%
Έξοδα ξενοδοχείων -3,9%
Οπτικοακ/κός εξοπλισμός-Υπολογιστές-Επισκευές -3,8%
Υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας -1,0%

απο Έθνος

 "Παράθυρο" για παράταση του χρονοδιαγράμματος μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, μέχρι το τέλος του 2011 ανοίγει η Κομισιόν, λόγω των κακών οικονομικών και των άλλων κρατών-μελών ...»
Νέο πακέτο μέτρων για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας εξήγγειλε το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά το πετυχημένο ξεκίνημα με τα κλιματιστικά, στοχεύοντας αυτή τη φορά στην ταχεία βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών των κτιρίων. 
 
Μετά τα κλιματιστικά, θ' αλλάξουμε τα ψυγεία

Ο Κ.Χατζηδάκης παρουσίασε το νομοσχέδιο με το οποίο δίνονται κίνητρα για σημαντικές επενδύσεις προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, με περιορισμένη δαπάνη από την πλευρά των ιδιοκτητών ή ακόμη και χωρίς καθόλου συμμετοχή.


Η «χρηματοδότηση ενεργειακών έργων από τρίτους» ουσιαστικά προβλέπει ότι μια εταιρία ενεργειακών υπηρεσιών θα αναλαμβάνει το κόστος υλοποίησης των εργασιών (π.χ. μονώσεις, διπλά τζάμια, κουφώματα, αντικατάσταση καυστήρα κλπ.) και θα πληρώνεται σταδιακά από το όφελος που προκύπτει για τους ιδιοκτήτες από τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικού, φυσικού αερίου ή πετρελαίου θέρμανσης.

Σε χαμηλά επίπεδα μεταξύ 0,6% και 0,7% έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τον Ιούνιο ο πληθωρισμός, εμφανίζοντας οριακή άνοδο σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός κρατιέται κάτω από τη μονάδα, λόγω των χαμηλότερων τιμών σε καύσιμα, γαλακτοκομικά και αυτοκίνητα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σε επίπεδο α εξαμήνου ο μέσος πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 1,1% από 4,5% το 2008.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

κάπου έπεσε τα μάτι μου (στην εφημερίδα ''ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ'') τα τελευταία ποσοστα ανεργίας στην ευροζώνη!

Σε ποιά θέση είναι η Ελλάδα?

Πόσο κάτω από το μέσο όρο της ευροζώνης?

Πότε θα έρθει η κρίση και στην χώρα μας?

Πόσο κάνει ένα λίτρο φρέσκο γάλα?

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ...ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ