Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

να και μερικές ειδησούλες απο αυτές που περνάνε στα ψηλά των εφημερίδων και δεν ακούγονται καν στην TV αλλά είναι και τα πρώτα δείγματα γραφής της νεας κυβέρνησης τις πρώτες μέρες της στην εξουσία και το περίφημο σχέδιο!

  • Κορυφώνεται η ένταση στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, η οποία κινδυνεύει να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για το εμπόριο της χώρας και τις παραγωγικές τάξεις. Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και οι λιμενεργάτες αποφάσισαν χθες να συνεχίσουν για ακόμα τρεις μέρες  την απεργία τους, ενώ το Σαββατοκύριακο (17/18) θα απέχουν από την υπερωριακή εργασία.
  • Σε ύφεση βρίσκεται, αυτή την ώρα, η πυρκαγιά στη Λιχάδα του Νομού Ευβοίας που ξέσπασε στις 15:00 χθες το μεσημέρι και κατέκαψει πευκοδάσος στην περιοχή. Η φωτιά έφθασε πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή στα Λουτρά Γιάλτρων, ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση εκκένωσης του ξενοδοχείου Μεντιτερανέ, στη Λιχάδα, όπου 460 γάλλοι τουρίστες μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στον Άγιο Κωνσταντίνο. 
  • Το ένα μετά το άλλο τα σχολεία της Θεσσαλονίκης τελούν υπό κατάληψη. Τουλάχιστον 30 έχουν βάλει ήδη… λουκέτο ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί από βδομάδα. 
    Στη λίστα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολικά συγκροτήματα συγκαταλέγεται η έλλειψη υποδομών και τα πολυάριθμα τμήματα.
  • Πανικός  στο κέντρο της Αθήνας όταν εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης από το λιμάνι του Πειραιά συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι χρησιμοποιόντας χημικα και βια τους εμπόδισαν να μπουν στο υπουργείο.
  • απο 500 ευρω το επιδομα αλληλεγγυης σε οσους 'εχουν κατω απο 10.500 ευρω εισοδημα (στους μισους απο όσους έδωσε ο Καραμανλής) ενω κανένας λόγος για το επίδομαπετρελαίου θέρμανσης
  • Γυαλιά καρφιά τα έκαναν κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας Espresso στον Περισσό, μέρα μεσημέρι.Οι δράστες επιτέθηκαν με σφυριά και λοστούς στο ισόγειο, ενώ προξένησαν ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα έξω από την εφημερίδα. Παράλληλα έγραψαν και συνθήματα και αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: